Bàsquet - Lliga Femenina
Esports Bàsquet 26/04/2018

Remuntada descomunal sense premi (71-70)

Derrota de l'Spar Citylift Girona després de recuperar un desavantatge de 14 punts a Salamanca

i
Celebració del Perfumerías Avenida

BarcelonaLa remuntada descomunal de l’Spar Citylift Girona, que va recuperar un desavantatge de 14 punts, es va quedar sense premi a Salamanca, on el Perfumerías Avenida es va endur el primer partit de la final de la Lliga Femenina (71-70). L’estrena no va decebre i el primer enfrontament va ser vibrant. Després de protagonitzar el seu millor partit de la temporada, María Conde va cometre una incomprensible falta personal a 1,3 segons del final. Krisy Givens va sentenciar el triomf local anotant un tir lliure clau.

“Durant la primera meitat hem tingut errades de concentració. Amb aquest soroll és difícil comunicar-se i aquests partits es decideixen per detalls. Tenim ganes de jugar a casa, on volem igualar l’eliminatòria. Aquest partit ens dona forces per al partit de diumenge”, va dir Conde, que va anotar 20 punts. “Teníem el partit controlat amb una bona renda, però ens hem ennuegat sense anotar i elles han capgirat el marcador. El resultat final ha sigut un cara o creu. Sabem que guanyar a Girona no serà fàcil, haurem de fer millor les coses”, va opinar Sílvia Domínguez, base del Perfumerías Avenida.

Laura Gil i Nadia Colhado

La posada en escena de l’Spar Citylift Girona va ser bona, però el Perfumerías Avenida va trigar poc a controlar la insurrecció visitant i començar a capgirar el marcador. La diferència va arribar a ser de 12 punts (30-18) en un segon període en què l’equip gironí va cometre més errades de les habituals. L’aportació de María Conde i una bona defensa zonal van servir per mantenir-se dins el partit contra un rival que va optar per una defensa amb gairebé tants canvis com agressivitat. Un triple de Laura Nicholls sobre la botzina va deixar la diferència local en 11 punts al descans (41-30).

Les dues defenses van ser molt dures i el primer enfrontament de la final va estar ple de contactes, com si en lloc d’un partit de la Lliga Femenina se'n jugués un de l’Eurolliga. Això va interferir en els atacs dels dos equips, que mai van tenir la fluïdesa acostumada. L’encert des de la línia de tres punts va tenir una influència decisiva durant uns primers 20 minuts en què les locals van tenir més punteria.

Tot i que va arribar a perdre per 14 punts de diferència (50-36), l’Spar Citylift Girona va sobreviure al temut tercer quart del Perfumerías Avenida, el període en què l’equip de Salamanca acostuma a allunyar-se de les rivals. Un parcial de 0-8 quan més magra tenia la situació li va permetre reenganxar-se al partit i arribar als últims 10 minuts a sis punts de les locals (52-46). El conjunt entrenat per Miguel Ángel Ortega tan sols va poder anotar 11 punts durant un tercer quart en què la defensa dissenyada per Eric Surís se li va ennuegar.

Els matisos defensius que el tècnic català va introduir en les seves defenses zonals van destorbar el Perfumerías Avenida, que va veure com l’Spar Citylift Girina es posava per davant en el marcador a 34,1 segons del final (69-70). Un tir lliure anotat per Evans va empatar el resultat i Magalí Mendi va fallar un llançament que hauria canviat el nom del guanyador. La falta final de Conde va evitar la pròrroga i va servir el triomf en safata a les locals.

El segon partit de la final es disputarà aquest diumenge (19 hores, Teledeporte) a Fontajau. En cas que calgui, el tercer enfrontament de l’eliminatòria pel títol es tornaria a jugar a Salamanca, dimecres de la setmana que ve (21 hores, Teledeporte).

Doble duel català a la LEB Or

Aquest divendres es disputa l’última jornada de la temporada regular de la LEB Or amb doble enfrontament català. El CB Prat, que aspira a mantenir la segona posició, visita el Barça Lassa B (21 hores, Barça TV), mentre que l’ICL Manresa, que té una victòria menys, rep l’Actel Força Lleida. “Serà un partit especial perquè en el cas del Lleida hi ha un descens en joc i nosaltres ens juguem poder ocupar la segona posició”, diu Aleix Duran, entrenador de l’equip manresà. L’equip lleidatà necessita la victòria i una combinació de resultats per mantenir la categoria. El filial blaugrana també està en perill.