Adecco Or
Esports Bàsquet 21/11/2012

River Andorra, bon bàsquet sota zero

Joan Peñarroya explica a l'ARA les claus d'un equip que lidera l'Adecco Or amb set victòries i cap derrota

àlex Gozalbo
2 min
Marc Blanch

BarcelonaSetze anys després de jugar a l'ACB per última vegada, el River Andorra lidera l'Adecco Or amb set victòries i cap derrota. El club porta anys treballant bé i els resultats comencen a arribar. Francesc Solana és el director general i Joan Peñarroya, l'entrenador.

"Quan l'estiu passat vam aconseguir l'ascens, vam tenir problemes perquè la situació econòmica actual ens va dificultar trobar els patrocinis per competir a una categoria més exigent. Gairebé mantenim el pressupost de la passada temporada i això ens va obligar a donar continuïtat a molts dels jugadors que teníem a l'Adecco Plata i a fitxar gent amb marge de progressió, desconeguda a la competició", explica a l'ARA Joan Peñarroya.

"No ens aturem a pensar en l'ascens. Les set victòries ens sorprenen, però no volem mirar més enllà. El més fàcil seria haver dit que el repte era mantenir la categoria, però tampoc ho hem fet. L'objectiu és consolidar el club a la categoria. L'equip és jove i té progressió, així que no ens marquem objectius relacionats amb la classificació. Volem competir amb tothom i a qualsevol camp", diu el tècnic, que compleix la tercera temporada a l'equip.

Joan Peñarroya és un entrenador atípic. "Parlar d'estils és molt bonic, però jo intento adaptar-me als jugadors que tinc. Un equip ha d'intentar ser sòlid en defensa i tenim treballades diferents formes per contrarestar la qualitat dels rivals. En atac intentem donar llibertat els jugadors perquè treguin tot el potencial", explica.

"Quan vam arribar al club, teníem tres grans objectius: l'econòmic, l'esportiu i el social. La situació és la que és i econòmicament no hem aconseguit créixer, però en els apartats esportiu o social la millora és evident. La resposta de la nostra massa social ens fa estar molt contents", analitza Joan Peñarroya.

stats