BÀSQUET
Esports Bàsquet 05/07/2011

Salva Maldonado: "Amb pocs diners es poden fer equips competitius"

Malgrat que té un pressupost de poc més de cinc milions d'euros, al nou entrenador del Joventut no li "fa por" haver de construir un equip pràcticament nou

Redacció
2 min
Salva Maldonado, nou tècnic del Joventut de Badalona

BadalonaSalva Maldonado, nou entrenador del Joventut de Badalona, es veurà obligat a construir un equip pràcticament nou per a la temporada vinent. I amb un pressupost de poc més de cinc milions d'euros. Però aquesta circumstància no li "fa por", segons ha dit en l'acte de presentació que s'ha fet aquest dimarts. Tot el contrari: ha assegurat que "amb pocs diners es poden fer equips competitius".

"Al meu anterior equip (el Fuenlabrada) amb quatre duros vam aconseguir grans resultats. Amb pocs diners es poden fer equips competitius i sòlids", ha asseverat el nou tècnic verd-i-negre en la seva presentació.

Pel tècnic català tornar al club en el qual ja va estar com a entrenador de les categories inferiors fa vint anys "és un pas endavant i un repte important".

Maldonado ha reconegut que l'interès del club i les sensacions que va tenir en la primera reunió amb la directiva verd-i-negra el "van motivar molt" per tornar a una entitat on creu que pot aportar coses.

"Tinc la sensació de tornar a un lloc que conec. El club manté l'essència de quan jo era entrenador i encara queden moltes persones d'aquella etapa que es conserven molt bé", ha dit l'entrenador.

La situació econòmica que travessa el Joventut també va influir en la decisió de Salva Maldonado d'entrenar l'equip verd-i-negre.

"Em preocupava que al mes de novembre no es pogués pagar els professionals. Això no passarà aquí. Em sembla bé la filosofia que tant tenim, tant gastem", ha manifestat el tècnic.

Sobre els objectius de l'equip, Maldonado ha afirmat que "sense ser desmesurat, els equips han de tenir objectius una mica per damunt del que els toca per pressupost. Després la competició et posa al teu lloc. Intentarem lluitar per ficar-nos a la Copa i als play off".

Salva Maldonado pronostica "una gran igualtat" entre els equips "a excepció dels cinc grans de la competició" i que tot dependrà de si s'encerta l'equip que es forma.

De moment, el nou entrenador només compta amb quatre jugadors amb contracte en vigor, Pere Tomás, David Jelinek, Henk Norel i Jordi Trias, i espera que Josep Franch i Nacho Llovet, als quals el Joventut ha inclòs a la llista de jugadors amb dret a tempteig, acabin acceptant l'oferta del club.

Maldonado té com a entrenador ajudant José Ángel Samaniego, que ja el va acompanyar en les seves etapes a Gran Canària i a Fuenlabrada i de qui ha dit que "pot aportar molt al club i és un luxe tenir-lo". Lluis Riera, format en els equips inferiors de la Penya, completarà el triplet de tècnics.

stats