bàsquet
Esports Bàsquet 28/05/2013

Una jutge de Sevilla veu indicis per portar a judici Manel Comas per un cas d'abús sexual

L'entrenador de bàsquet hauria abusat presumptament de dues noies discapacitades l'any 2008, quan era tècnic del Cajasol

Efe
2 min
Juanma López Iturriaga, Manel Comas i Arseni Cañada

SevillaUna jutge de Sevilla veu indicis per portar a judici l'entrenador de bàsquet Manel Comas per presumptes delictes continuats d'abús sexual contra dues noies l'any 2008, quan era tècnic del Cajasol.

El jutjat d'instrucció 5 de Sevilla, en un acte al qual ha tingut accés l'agència EFE, afirma que Manuel Comas Hortet, "prevalent-se de l'admiració que li professaven les víctimes i de la diferència d'edat", va aconseguir atreure una noia "amb discapacitat psíquica consistent en intel·ligència limitada" i a una altra de 15 anys "amb retard mental maduratiu lleuger".

"Manipulant la voluntat de les noies a través de regals i petites quantitats de diners", en va abusar en diverses ocasions i els va fer tocaments als pits, intents de tocament als genitals, petons a la boca i tocaments obligats per part de les víctimes als genitals de l'imputat, segons afegeix l'acte.

La jutge diu que hi ha elements per creure's les declaracions de les noies, com un missatge que l'imputat va deixar al mòbil d'una d'elles amb un "clar retret" per no haver anat a una cita i la proposició que l'acompanyés un altre dia a canvi de 200 euros. A més, afegeix, hi ha el fet "molt significatiu" que cap de les perjudicades va prendre la iniciativa per denunciar la situació, sinó que es va descobrir "de manera indirecta i casual" quan els responsables del col·legi d'una d'elles van detectar un alt absentisme.

La jutge finalitza la fase d'instrucció i remet els fets al fiscal i a l'acusació particular que exerceixen les famílies de les nenes. En cas que una de les parts decideixi acusar, el cas anirà a judici.

L'acte desestima un informe psicològic elaborat a instàncies de l'imputat, ja que les "inconsistències, contradiccions, llacunes i falta de rigor" que s'observen en les menors no són estranyes "tenint en compte que han estat realitzats almenys quatre anys després de ser descoberts dels fets".

Un altre informe psicològic afirma que "no resulta possible confirmar la veracitat del testimoni" de les denunciants, però la jutge afegeix que aquest mateix peritatge també recull que "tampoc resulta possible negar o afirmar la validesa i credibilitat de les manifestacions de l'imputat".

Manel Comas va declarar que coneixia les dues noies per ser grans aficionades al bàsquet i perquè freqüentaven els entrenaments del Cajasol i que si els havia lliurat diners "era per pura consciència social". L'acte afirma que "aquesta actitud de privilegiar un parell de noies d'estrat marginal respecte a la resta de l'afició escapa a tota lògica".

stats