L'Open Day engresca l'Spar Citylift Girona i el Cadí La Seu

Els dos equips catalans comencen la Lliga femenina amb victòria a Saragossa

i
Rosó Buch

BarcelonaL’Spar CityLift ha començat la Lliga femenina de la mateixa manera que va acabar l’anterior campionat, amb una victòria. Tot i tenir tan sols vuit jugadores professionals disponibles, l’equip entrenat per Eric Surís ha superat el València Basket en l’Open Day de la competició (67-52). El vigent campió ha desxifrat el partit en uns últims 15 minuts sensacionals que han deixat el rival sense opcions de triomf a Saragossa. Adaora Elonu (18 punts, 9 rebots i 7 faltes rebudes) ha tornat a assumir bona part del pes del joc en un dia en què Rosó Buch ha sigut capaç d’anotar 16 punts en tan sols 22 minuts. La direcció de Laia Palau també ha sigut decisiva. “Som en un bon moment i aquest és el camí”, ha resumit Helena Oma.

El València Basket és un projecte ambiciós que s’ha reforçat molt bé. El conjunt taronja ha competit bé durant 25 minuts (37-37), però no ha pogut mantenir la fiabilitat de l’Spar Citylift Girona en el tram decisiu de partit. L’equip gironí ha sentenciat el seu triomf amb un parcial final de 30-15 en l’últim quart d’hora. “Hem gestionat molt bé l’últim període”, ha reconegut Surís.

Bea Sánchez i Georgina Bahí

Cap fred per evitar la remuntada

El Cadí La Seu també ha començat la temporada amb bon peu. L’equip entrenat per Bernat Canut s'ha desfet del Durán Maquinaria Ensino (60-68). El protagonisme de Yurena Díaz (19 punts) ha sigut clau per evitar la remuntada del rival gallec.

Un inici de partit amb gran concentració ha impulsat les opcions de l’equip urgellenc, que ha trigat ben poc a construir-se una diferència de 15 punts (28-43). La reacció de l’Ensino ha ajustat el marcador (56-57), però el Cadí La Seu ha sabut jugar els últims minuts amb bones decisions.