Eurolliga
Esports Bàsquet 04/04/2013

Svetislav Pesic: "No vaig entendre per què Joan Laporta va canviar un model que donava resultats"

L'exentrenador del Barça de bàsquet aprofita la tornada a Barcelona per explicar la seva sortida del club

àlex Gozalbo
1 min
Rodrigo de la Fuente, Dejan Bodiroga i Svetislav Pesic

BarcelonaQuan l'any 2003 va guanyar l'Eurolliga amb el Barça bevia cafè amb llet, i ara prefereix el cafè sol. És una de les poques diferències de Svetislav Pesic, que ha aprofitat que ha tornat a Barcelona per explicar la seva sortida del club. "Jo tenia la meva idea clara i havia demostrat que funcionava. Em van acusar de voler controlar tothom i és veritat. Quin és el problema? Un entrenador a qui demanen títols té la responsabilitat de controlar-ho tot", assegura.

"L'expresident va canviar el projecte de les seccions i van arribar persones noves. No vaig entendre per què Joan Laporta va voler canviar un model que donava resultats, però ell m'ho va argumentar. Jo li vaig dir: 'Si tens un projecte diferent i hi tens confiança, endavant, però jo tinc el meu propi projecte'. M'he penedit moltes vegades de deixar el Barça, però sóc de mena orgullós i vaig prendre la decisió que pensava", explica el tècnic, que aquest dijous (20.15 hores) rebrà un homenatge al Palau Blaugrana amb la resta d'integrants de l'equip que l'any 2003 va aconseguir la primera Eurolliga del Barça.

Segons Svetislav Pesic, "guanyar l'Eurolliga, que era la primera del Barça, va ser un èxit, però no es pot oblidar que també vam guanyar la Lliga ACB i la Copa del Rei. A més, ens vam imposar tres vegades al Reial Madrid, que és una cosa que els aficionats valoren molt".

stats