NBA
Esports Bàsquet 10/12/2011

Gasol serà traspassat abans de dilluns si Lakers i Hornets arriben a un acord

El comissionat de la NBA, David Stern, ha fet marxa enrere i ha donat llum verda perquè es reprengui la negociació a tres bandes entre Lakers, Hornets i Rockets

Efe
3 min
Pau Gasol.

Houston (EUA)Les crítiques generalitzades que ha rebut el comissionat de la NBA, David Stern, per la seva decisió de vetar el traspàs del base Chris Paul, dels Hornets de Nova Orleans als Lakers de Los Angeles, l'han fet repensar-s'ho i donar de nou llum verd perquè la negociació es reprengui.

Els directius dels dos equips juntament amb els dels Rockets de Houston, que també van entrar en el traspàs per aconseguir l'aler-pivot espanyol Pau Gasol, han reobert les negociacions per buscar algun tipus de solució.

Encara que Stern va reivindicar en un comunicat que tenia la responsabilitat de prendre l'última decisió sobre els assumptes del bàsquet dels Hornets, en pertànyer a la NBA, també va donar llum verda al gerent general de l'equip de Nova Orleans, Dell Demps perquè tornés a escoltar ofertes sobre Paul.

El primer que va fer Demps va ser trucar als Lakers i als Rockets per buscar un nou marc que permeti a Stern donar llum verda a la sortida de Paul cap a Los Angeles, i de passada, Gasol cap Houston.

Els directius dels tres equips s'han compromès per presentar un nou acord que el comissionat Stern pugui aprovar avui, dissabte, i en el mateix incloure jugadors més joves cap als Hornets, o rebre rondes de futurs Drafts.

Tots els sectors de la lliga, menys els amos de les franquícies menors, no han entès l'anul·lació establerta per Stern, ja que el traspàs va ser completament legal i va complir amb tots els requisits.

El sindicat de jugadors ha advertit a la NBA que per res li ha agradat la manera d'imposar el veto per part de Stern a la sortida d'un jugador que ho desitja i que a més havia aconseguit un acord negociat de manera legal.

Ara esperaran fins dilluns per veure si el traspàs de Paul es pot donar a l'equip que el jugador desitja, o en cas contrari podrien iniciar accions legals contra la NBA.

"De cap manera ens ha agradat la manera d'actuar del comissionat i la lliga", va declarar Derek Fisher, president del sindicat. "Aquest tipus d'accions no han de ser permeses".

El mateix Paul podria seguir el mateix camí si al final no aconsegueix ser traspassat als Lakers o als Knicks de Nova York, la seva primera prioritat.

El veto imposat per Stern no té cap tipus de justificació atès que Demps, el gerent dels Hornets, havia aconseguit el millor que podien donar-li per formar un equip competitiu i de futur després de rebre per part del comissionat tota l'autonomia en les negociacions, com va fer veure als equips implicats.

A més els Lakers i els Rockets no havien fet res il·legal, tot el contrari, tenen en les seves plantilles als jugadors que poden donar-li als Hornets la millor compensació a la marxa de la seva estrella, que ja no vol romandre amb ells.

El desig de Paul és el mateix que han tingut sempre les estrelles de la NBA d'anar-se'n als equips amb més opcions per aconseguir el títol de lliga, com va fer el llegendari Kareem Abdul-Jabbar quan en els anys 70 va deixar als Bucks de Milwaukee per anar-se'n amb els Lakers.

Stern ni cap conveni podran impedir que dins de la NBA, els Celtics de Boston i els Lakers siguin sempre els equips històrics que pel seu potencial, tant esportiu com econòmic aconsegueixin als millors jugadors, perquè també paguen i ofereixen més.

"L'important és que de nou tenim autonomia per aconseguir un altre traspàs", va admetre Demps la passada nit en roda de premsa. "Hem tornat a treballar i tot està de nou sobre la taula".

El gerent general dels Hornets va reiterar que el seu desig era que Paul romangués amb ells, però la realitat era que el jugador no vol continuar i per tant calia acceptar-la, cosa que s'espera també faci el mateix comissionat Stern, pel bé i futur de l'equip de Nova Orleans i sobretot per la credibilitat de la pròpia NBA.

stats