EUROCUP
Esports Bàsquet 21/03/2019

L’Uni Girona reacciona a temps contra el Montpeller

El conjunt gironí tanca en 66-69 una derrota que hauria pogut ser molt pitjor i continua somiant

A.n.

BarcelonaEl somni de l’Spar Citylift Girona, que ahir va jugar per primer cop les semifinals de l’Eurocup, segueix viu després de fer un últim quart espectacular que li va servir per reaccionar davant del poderós Montpeller i tancar en 66-69 una derrota que hauria pogut ser molt pitjor. Fontajau va treure el caràcter per animar el seu equip quan més malament ho estava passant davant d’un conjunt francès que té entre les seves files cinc de les dotze jugadores de la selecció de França. La tornada, dijous vinent, és un repte majúscul per al conjunt d’Èric Surís, però la reacció d’ahir de les gironines va ser tota una lliçó de valentia per seguir mantenint vives les esperances d’arribar a la final.

El primer quart del partit va ser preciós. Els dos conjunts van iniciar el duel amb jugades plenes de velocitat i intensitat, malgrat que els punts van trigar a aparèixer al marcador. Les visitants van intentar ser les primeres a marcar les distàncies, quan Romane Biernes va fer pujar el 7-12 al marcador amb un triple. Les gironines van reaccionar, liderades per Laia Palau i Keisha Hampton, amb un parcial de 10-0 que va ser contestat per un triple d’Ornella Bankole i una cistella després d’un revers d’Ana Dabovic que van tancar el primer quart amb un ajustat 19-17.

El Montpeller va sortir decidit a capgirar el marcador al segon període i tot just començar va mostrar les seves intencions amb un triple d’Alix Duchet i una nova cistella d’Ornella Bankole. El conjunt francès va començar a imposar el seu talent i va aconseguir el màxim avantatge d’un matx que havia estat molt igualat fins llavors (19-26).

L’Uni Girona va treure el caràcter i la valentia per mirar de reaccionar, mostrant més fermesa en defensa davant la bona circulació de pilota rival, però les gironines comptaven amb el hàndicap de tenir Nadia Colhado i Julia Reisingerova tocades –la brasilera té trencats els lligaments del canell de la mà dreta i la txeca té el genoll molt adolorit– i no aconseguien estar encertades en l’anotació.

El Montpeller va olorar la sang i, a banda de fer mal, va saber aigualir qualsevol intent de reacció gironí, sobretot gràcies a l’aportació de les jugadores de la seva banqueta en la rotació. L’Uni Girona va haver de remar a contracorrent i va tancar el segon quart amb un dolorós parcial final de 9-19 que va començar a tenyir el partit amb els colors de l’equip francès.

El guió es va mantenir al tercer període, en què va continuar la superioritat del Montpeller, malgrat que en aquest quart és quan el conjunt que entrena Èric Surís acostuma a marcar les diferències. Ahir va ser diferent i les franceses van castigar novament l’Uni Girona amb un parcial d’11-21 que podria haver deixat molt tocades les locals davant d’un marcador de 39-57 a falta de l’últim període.

Un últim quart per emmarcar

Lluny de tirar la tovallola, les gironines van sortir decidides a jugar bé els últims minuts del partit i van donar una lliçó de valentia liderades per una Keisha Hampton espectacular –la nord-americana va acabar el partit amb 32 punts i un 27 de valoració–. Les d’Èric Surís van aconseguir escurçar diferències amb un parcial final de 27-12 que els serveix per no deixar de somiar.