Esports Bàsquet 15/12/2019

L’Unicaja desxifra el Barça (95-105)

L’equip malagueny anul·la les virtuts del conjunt blaugrana i s’endú el triomf del Palau

i

BarcelonaUn dels pocs defectes de l’excepcional defensa del Barça és que l’equip prefereix col·lapsar lapintura i algunes vegades deixa la línia de tres punts desprotegida. L’Unicaja ho va llegir ahir perfectament en una tarda en què va anotar 14 triples i es va endur la victòria del Palau Blaugrana (95-105). L’equip malagueny, que es va adaptar millor al criteri arbitral, va saber recuperar un desavantatge de vuit punts i va dominar amb autoritat una segona meitat massa irregular del conjunt entrenat per Svetislav Pesic. L’accelerada final dels visitants va sorprendre els jugadors culers, que no van competir al seu nivell habitual. Ante Tomic (20 punts) va ser dels pocs homes fiables.

L’Unicaja és l’equip que menys punts encaixa de la Lliga Endesa i durant els primers minuts de partit va demostrar per què. La defensa visitant va incomodar un Barça que va trigar a dominar el ritme de joc i el marcador. L’aportació ofensiva d’Àlex Abrines i Ante Tomic i el bon moment de forma de Malcolm Delaney van servir per impulsar les opcions del conjunt català, que va arribar a tenir una renda de vuit punts durant el segon període (54-46).

La segona part de l’Unicaja va ser molt sòlida. Sempre amb les idees clares i amb una defensa molt incòmoda, l’equip malagueny va apoderar-se del ritme de joc. La seva posada en escena després del descans va ser molt ambiciosa i va tenir premi. La inèrcia va impulsar el conjunt visitant a construir-se una diferència de 13 punts (79-92). “No entenc res. Ni una falta personal. ¿Voleu jugar a bàsquet?”, es va queixar Pesic durant un temps mort. El serbi no va reconèixer l’estil del seu equip. Quan el Barça va voler reaccionar, ja era massa tard. Els jugadors blaugranes van caure en la precipitació contra un rival amb les idees més clares. Els exteriors entrenats per Luis Casimiro (Josh Adams, Darío Brizuela, Jaime Fernández i Waczynski) van fer un partit molt sòlid i van ser capaços de generar moltes situacions d’avantatge, llegint perfectament els espais defensius que va deixar ahir el Barça, que es va veure atrapat pel Casademont Saragossa a la classificació. La derrota deixa el Madrid com a líder en solitari de la Lliga Endesa.

Setmana de tres partits

Després de la derrota contra l’Unicaja, el Barça estrenarà demà dimarts una setmana de tres partits en què rebrà l’Asvel Villeurbanne al Palau Blaugrana. L’equip blaugrana també visitarà divendres la pista del Bayern Munic i diumenge jugarà contra el Joventut de Badalona al Palau Olímpic.