Barça
Esports Bàsquet 12/04/2011

Xavi Pascual aconsella Pep Guardiola: "El control de les emocions serà clau"

L'entrenador del Regal Barça de bàsquet ha analitzat durant la presentació del seu primer llibre com poden ser els quatre enfrontaments entre Madrid i Barça de futbol

àlex Gozalbo
2 min
Joan Creus, Xavi Pascual, Javier Piqueras i Jordi Nadal.

BarcelonaSi els equips de Pep Guardiola i José Mourinho es classifiquen per a semifinals de la Lliga de Campions, hi haurà quatre Madrid-Barça en tan sols uns dies. Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça, ha dit aquesta tarda que "hi ha moltes diferències amb una sèrie de bàsquet, sobretot perquè en el cas de futbol són tres competicions diferents. Això sí, el control de les emocions, especialment després de perdre, serà clau".

El tècnic, que ha presentat el seu primer llibre, Pensar en l'equip, creu que "s'ha de veure com els resultats condicionaran els partits. En el llibre parlo de com els resultats anteriors condicionen els següents".

"De vegades perds perquè no has estat encertat -i això no significa que estiguis fen les coses malament, sinó que no has estat encertat. Aquest és un tipus de derrota que, en cas que passi, el grup ha d'entendre què li ha passat, i que no és una derrota tan important perquè l'endemà pot ser diferent", diu Pascual, que avui és protagonista de la secció El dia que m'espera de l'ARA, en el llibre.

El tècnic del Regal Barça ha assegurat que "el llibre intenta explicar que tots som una persona que evolucionem en el temps i que totes les coses que ens passen en fan ser com som i no d'una altra manera".

El pròleg del llibre, que està editat per Plataforma Editorial, està escrit per Joan Creus. El director esportiu del Regal Barça confessa que, quan va arribar al club, "la idea era que, a partir de la temporada següent, vingués un altre entrenador. En aquest moment és quan jo vaig entrar en escena".

Xavi Pascual i Joan Creus han estat acompanyats per Javier Piqueras, director general de Regal, i Jordi Nadal, director de Plataforma Editorial, en un acte que s'ha realitzat a la Sala Àmbit Cultural d'El Corte Inglés del Portal de l'Àngel. Joan Carles Navarro, Roger Grimau i Víctor Sada també han estat presents.

stats