Eurolliga

Xavi Pascual: "Som el Barça i totes les coses que fem tenen importància"

L'entrenador de l'equip blaugrana analitza la trajectòria del seu conjunt a l'Eurolliga

Un dia abans de jugar a la pista de l'EA7 Emporio Armani de Milà, Xavi Pascual ha analitzat la trajectòria del Barça de bàsquet. Hem acomplert els objectius que ens havíem marcat en aquest Top 16: estem classificats, tenim el factor camp i som primers. Els dos pròxims partits contra el Milà i el Laboral Kutxa no són transcendents per a la classificació, però sí que ho són per a nosaltres. Som el Barça i totes les coses que fem tenen importància. Volem guanyar el segon classificat, un equip que ho ha fet molt bé. Hi haurà gairebé 13.000 aficionats i és un bon test per a nosaltres".

"Durant els últims dos mesos estem escoltant que estem en el millor moment de la temporada, portem una bona línia. Hem anat creixent i la sensació que tenim és que cada dia estem millor que l'anterior. L'equip està sòlid i individualment els 14 jugadors estan trucant a la porta perquè volen jugar sempre", ha dit el tècnic. "Ante Tomic i Maciej Lampe estan jugant molt bé i es mereixen aquests guardons. Els jugadors interiors tenen molta importància en la nostra estructura de joc, tant defensiva com ofensiva. Són els nostres finalitzadors", ha opinat.

Segons Xavi Pascual, "sempre hi ha marge de millora. Hem de ser capaços de reconèixer millor els moments de partit i interpretar-los bé. Sempre hi ha coses per millorar: els finals de possessió, la transició o la utilització de les faltes. Estem en un bon moment i l'equip està preparat per als reptes que vénen. Quan arribi la pressió màxima, haurem de ser capaços de jugar molt bé".

"El Milà és un equip poc habitual, que té un gruix molt important de jugadors nord-americans, que són els que li donen el caràcter guanyador. És un rival molt valent. El seu perfil, amb molts jugadors capaços de fer 1x1 amb qualitat, és més semblant al de la NBA. Han aconseguit una bona química. És un equip que probablement serà de 'final four'", ha dit Xavi Pascual.

Joan Carles Navarro arrossega molèsties a l'esquena i s'ha quedat a Barcelona.