NBA
Esports Bàsquet 08/07/2011

Yao Ming anuncia la seva retirada

El pivot xinès dels Houston Rockets no s'ha pogut recuperar de les lesions i s'ha vist obligat a deixar el bàsquet després de jugar 9 anys a la NBA

Redacció
1 min
El pivot xinès Yao Ming

BarcelonaYao Ming es retira del bàsquet. Així ho ha comunicat el pivot xinès dels Houston Rockets aquest divendres. El ja exjugador, de 2.26 i 140 quilos, abandona l'esport professional després de nou temporades a la NBA, i no poder recuperar-se de la seva última lesió a la cama esquerra, segons informen els mitjans nord-americans.

Ming aterrava a la lliga nord-americana el 2002, procedent dels Xangai Sharks, després de ser escollit en la primera posició del Draft pels Houston Rockets. I a causa de la seva incorporació, la NBA va començar a generar molts ingressos procedents de l'emergent mercat xinès.

Però per culpa de les lesions el pivot xinès només ha pogut disputar cinc partits en els últims dos anys a la lliga. Cinc enfrontaments que va disputar aquesta última temporada, ja que en l'anterior (2009-10) ni tan sols va arribar a disputar cap minut.

Les tres primeres temporades de Yao en la lliga van marcar el que, en principi, podia ser una fulgurant carrera. Però a partir de la temporada 2005-6, el pivot xinès va començar a tenir problemes amb les lesions. I, de fet, des d'aleshores s'ha arribat a perdre fins a 250 partits.

Kevin McHale, nou entrenador dels Rockets, assegurava només aterrar a Houston que "tots estaríem molt contents si Yao tornés a jugar, i espero que pugui". Però el jugador, 8 vegades 'All Star', va ser operat al gener i ja va avançar que "no se sabria fins aquest estiu si seria capaç de tornar a jugar". Finalment, aquest divendres s'ha vist obligat a posar punt i final a la seva carrera esportiva.

stats