Esports Bàsquet / ACB 31/10/2021

El lideratge no enlluerna Jasikevicius (79-69)

L’equip blaugrana desactiva la resistència de l’Urbas Fuenlabrada

Rokas Jokubaitis i Sarunas Jasikevicius

BarcelonaEl Barça ha tancat una setmana de tres partits amb una victòria contra l’Urbas Fuenlabrada (79-69). L’equip blaugrana ha recuperat un desavantatge de sis punts i es manté invicte a la Lliga Endesa. Sarunas Jasikevicius ha fet descansar Nick Calathes. La novetat ha sigut la reaparició de Pierre Oriola, que s’havia perdut els últims tres partits per culpa d’una contusió.

"No hem començat bé, no estàvem frescos, sobretot mentalment. No hem sabut entendre què és el que volíem aturar primer. Després del descans hem rebaixat el seu tir de tres punts. Els números ofensius del Fuenlabrada són espectaculars i hem trigat en entendre-ho", ha analitzat Saras. El tècnic lituà ha fet balanç de la situació actual. "La manera com vam perdre a Tel Aviv ens dol, però hem de veure la part positiva. El que importa és veure si realment estem millorant. La classificació ara mateix no és important. No estem jugant al nivell que podem fer-ho. Crec que podríem estar jugant millor i la clau és millorar, millorar i millorar. Hem d'aconseguir ser més sòlids i seguir el pla de partit", ha afegit.

Animat pels punts de Mirotic i Higgins, el Barça ha començat el partit amb més ritme que bons percentatges (12-6). L’Urbas Fuenlabrada ha sabut buscar l’ordre ofensiu per no despenjar-se en excés en el marcador. Un parcial de 5-13 ha permès al conjunt visitant tenir la iniciativa durant un segon període en què l’equip visitant ha aconseguit una renda de sis punts (28-34). Els locals tan sols han anotat 13 punts en 10 minuts (34-34).

L'Urbas Fuenlabrada s'ha aferrat al partit amb credibilitat i el Barça ha necessitat un parcial final positiu per aconseguir una diferència de set punts (57-50). Rokas Jokubaitis ha tingut un paper clau. L'accelerada definitiva ha arribat en un últim quart en què l'equip blaugrana s'ha apuntat un parcial de 16-2 per construir-se una diferència de 19 punts (71-52).

Sylvain Francisco

Celebració al Nou Congost (87-79)

El Baxi Manresa no ha fallat contra el Surne Bilbao Basket (87-79). Dani Pérez i Sylvain Francisco s'han combinat per liderar la victòria de l’equip bagenc, que ha assolir el 50% de triomfs en vuit jornades. El conjunt entrenat per Pedro Martínez ha repartit 20 assistències. L’encert des de la línia de 6,75 metres ha sigut decisiu per mantenir a ratlla un rival que ha competit fins al final al Nou Congost.

Després de la victòria contra l’Hereda San Pablo Burgos (82-65), el Joventut de Badalona ocupa la quarta posició amb cinc partits guanyats i tres perduts