Esports Bàsquet / ACB 24/04/2022

Laprovittola i Kuric posen ordre al Palau Blaugrana (69-65)

El Barça no bada contra el Lenovo Tenerife

Dante Exum

BarcelonaEl Barça no va badar contra el Lenovo Tenerife (69-65) i viatjarà a Alemanya amb la motivació de la victòria. L'equip blaugrana va desxifrar un partit molt defensiu contra un rival insular que va arribar a tenir una diferència de set punts. L'aportació de Nico Laprovittola, que va anotar 10 punts en el tercer quart, i Kyle Kuric va ser decisiva durant la segona meitat. "M'ha agradat el segon temps del nostre equip. Després de fallar molts tirs, no hem dubtat", va dir Sarunas Jasikevicius.

La primera meitat va tenir un marcador molt baix. El joc del Barça, que va fallar 12 dels 15 triples que va intentar, no va tenir la continuïtat necessària per deixar enrere un rival que es va aferrar amb determinació al partit. Un bon inici del Lenovo Tenerife (4-9) va ser ben replicat per un equip blaugrana que va reconduir la situació amb un parcial de 14-2 (18-11). Lluny de rendir-se, el rival insular va ser capaç de trobar arguments per arribar al descans amb avantatge (26-27).

El Lenovo Tenerife va arribar a dominar el marcador per set punts de diferència (26-33), però la seguretat ofensiva de Laprovittola i Kuric va evitar la derrota d'un Barça que manté una diferència de dos partits al capdavant de la classificació. L'esforç de Gio Shermadini (27 punts) no va tenir recompensa.

Joe Thomasson

Sense bases, derrota (107-85)

El Baxi Manresa va perdre a la pista del Bitci Baskonia (107-85). Sense cap dels seus tres bases, l'equip bagenc no va ser capaç d'allargar durant tot el partit l'èpica d'uns 25 minuts molts bons en què va qüestionar el joc del conjunt basc. L'actuació de Wade Baldwin, que va sumar 25 punts i 9 assistències, va ser decisiva. Els visitants van perdre el basket average contra un adversari que continua en línia ascendent.

Joe Thomasson (24 punts) i Chima Moneke (14 punts i 12 rebots) van ser els millors jugadors d'un Baxi Manresa al qual se li va fer llarg el partit al Fernando Buesa Arena. Tot i la derrota, l'equip bagenc va assegurar la seva presència als play-off pel títol.