Eurolliga
Esports Bàsquet 22/03/2011

El partit que esperen Xavi Pascual i Zeljko Obradovic

De la mà dels entrenadors Xavi Pascual i Zeljko Obradovic analitzem algunes de les claus del partit que Regal Barça i Panathinaikòs juguen aquest vespre (20.45 hores, Esport3)

àlex Gozalbo
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Regal Barça i Panathinaikòs enceten aquest vespre (20.45 hores, Esport3) la sèrie més apassionant dels quarts de final de l'Eurolliga. Els dos darrers campions buscaran tres victòries per accedir a la Final Four del Sant Jordi.

De la mà dels entrenadors Xavi Pascual (Regal Barça) i Zeljko Obradovic (Panathinaikòs) analitzem algunes de les claus del primer partit:

1. El control del ritme

“Més que un ritme lent, ells juguen a un ritme constant. Renuncien a alguns tirs per treure la pilota, canviar-la de banda i tornar a atacar. Ens costarà precipitar el seu joc”, adverteix Xavi Pascual. “Intentarem fer el partit que més ens interessa a nosaltres. Sabem on són els nostres avantatges”, reconeix Zeljko Obradovic.

2. Sorpreses tàctiques

“És evident que em preparat coses especials”, diu Xavi Pascual. Caldrà estar atents a la defensa del Regal Barça sobre Dimitris Diamantidis i a la posició d'Alan Anderson, que durant alguns minuts en atac pot jugar de quatre i en defensa de tres. “La clau estarà en els petits detalls; la defensa, les pilotes perdudes i el rebot”, opina Zeljko Obradovic.

3. El perill de Mike Batiste

“És un pivot que té molt perill quan realitza un bloqueig directe central ja que té companys que poden tirar la pilota al tir o buscar el llançament”, assegura Xavi Pascual, qui no s'oblida que “Batiste pot fer tirs curts i penetrar amb força”.

4. Exteriors que juguen al pal baix

Xavi Pascual avisa d'un perill gens habitual: “Cinc dels seus set jugadors exteriors poden jugar al pal baix”. El Panathinakòs no té massa jugadors alts, però sí molta gent capaç de jugar a prop de cistella, d'esquenes al cercle.

5. Participació d'Aleks Maric

El pivot condiciona el joc amb els seus 211 centímetres, però tan sols ha jugat uns pocs minuts després de la seva lesió. “Deu estar als 40 o 50% de les seves possibilitats, però té un gran desig i vol ajudar-nos en aquesta eliminatòria”, diu Zeljko Obradovic. “El que intuïm és que el seu paper serà creixent a mesura que passin els partits”, opina Xavi Pascual.

stats