Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 11/03/2021

El Barça s’acostuma a guanyar a Madrid (76-81)

El líder utilitza el triomf al WiZink Center per assegurar-se la classificació

i
Àlex Gozalbo
2 min
Edy Tavares i Brandon Davies

BarcelonaVint-i-cinc dies després de guanyar la Copa del Rei, el Barça va tornar al WiZink Center. Tot i que no va repetir el nivell d’excel·lència d’aquell dia memorable, l’equip blaugrana es va desfer del Madrid (76-81) i es va assegurar la classificació per disputar els quarts de final de l’Eurolliga. La victòria culer va tenir dos grans herois. El primer, Nikola Mirotic, que va acumular accions decisives en els últims cinc minuts de partit. L’aler pivot montenegrí va acabar amb 13 punts, 8 faltes rebudes, 5 rebots i 5 assistències. "Guanyar a Madrid era molt important, però hem de ser molt humils i seguir treballant", va dir. El segon protagonista va ser Pierre Oriola, que va anotar 18 punts amb tres triples. "No estic acostumat a tirar, però estic content d'haver pogut ajudar l'equip. Hem intentat treure Tavares de la zona", va assegurar el de Tàrrega.

“Anar pas a pas és molt important i classificar-nos per al play-off era el nostre primer objectiu. No ha sigut el nostre millor partit, però en els clàssics el més importants és guanyar. No estem al nivell de la Copa del Rei, però això és humà. Aquest partit ens ha de servir per recuperar la dinàmica que vam tenir”, va dir Sarunas Jasikevicius, entrenador d’un Barça que segueix liderant l’Eurolliga amb mà ferma. La derrota deixa el Madrid en una situació incòmoda a la classificació.

Tot i no poder comptar amb Sergi Llull, Rudy Fernández ni Anthony Randolph i patir la lesió d'Alex Tyus, el Madrid va fer un bon partit contra el Barça. Animada per uns bons percentatges des de la línia de tres punts, la posada en escena de l’equip blaugrana va ser bona (0-7). El conjunt blanc, però, va saber equilibrar el seu joc per capgirar el marcador (14-13). Jasikevicius, que va intentar castigar la debilitat defensiva de Nico Laprovittola col·locant Ádám Hanga al pal baix i que va fer proves amb una defensa zonal, va buscar fórmules per dominar el ritme de joc. Pierre Oriola va ser un dels jugadors visitants més incisius durant una primera meitat en què Alberto Abalde va sostenir la producció ofensiva dels locals.

El Madrid va perdre moltes pilotes, però es va fer fort en el rebot i no es va deixar intimidar per la defensa culer, menys dominant que en els clàssics precedents. “Hem començat perdent massa pilotes”, va reconèixer Carlos Alocén. El Barça va tenir una sensació contradictòria durant molts minuts, ja que va creure tenir controlat el partit quan el marcador indicava un equilibri molt major (38-41).

Pablo Laso va utilitzar Gabriel Deck i Edy Tavares per generar noves dificultats a la defensa del Barça, que no va aconseguir allunyar el rival del marcador (54-57). Obligat a tancar-se per evitar els moviments del pivot, el conjunt blaugrana va concedir massa espais als tiradors de l’equip blanc. El clàssic va arribar a l’últim tram amb els dos aspirants amb opcions de victòria.

Els problemes per acumulació de faltes personals van dificultar les rotacions de Jasikevicius. El partit va arribar empatat als últims cinc minuts (68-68), quan Mirotic va enllaçar diferents accions decisives. Una cistella, una assistència per a un triple d’Oriola, una falta personal forçada i un tap sobre Deck van enfonsar un conjunt blanc que continua sense guanyar cap rival de la Lliga Endesa a l’Eurolliga.

stats