El Barça desxifra a temps la llibreta de Xavi Pascual (85-81)

i
Àlex Gozalbo
Xavi Pascual i Sarunas Jasikevicius

BarcelonaEl Barça manté un full de serveis impecable en aquest 2021. L’equip blaugrana va superar el Zenit de Sant Petersburg (85-81) i va sumar el seu vuitè triomf consecutiu en aquest inici d’any. El conjunt entrenat per Xavi Pascual, la gran sorpresa d’aquesta temporada, no va poder repetir la gesta de la primera volta i va perdre al Palau Blaugrana.

El partit va tenir un gran component tàctic i els dos entrenadors van intentar moure les seves peces com si d’una partida d’escacs es tractés. L’equip rus va tenir una posada en escena molt solvent en què tan sols va perdre una pilota en els primers 12 minuts. El Barça només va poder obrir una escletxa en el marcador quan va accelerar el ritme. L’aportació de Kyle Kuric, que va anotar 13 punts en un tres i no res, va impulsar el conjunt català (44-31).

El pas dels minuts va penalitzar un Zenit amb una profunditat de banqueta menor que la del Barça. Un parcial de 9-1 a l’inici del tercer període va fer créixer la diferència local fins als 19 punts (53-34). Amb la feina feta, l’equip blaugrana va dedicar l’últim tram del partit a gestionar la renda contra un rival que va buscar la manera d’acostar-s'hi en el marcador. Pascual va fer constants canvis tàctics per mirar de confondre un conjunt català que no es va deixar enredar i que va saber assegurar-se una victòria que li permet seguir liderant la classificació de l’Eurolliga. Quan el rival rus va ajustar el marcador a dos minuts i mig per a la botzina (73-66), un parell de bones accions de Brandon Davies van evitar un disgust final contra un adversari incòmode que va salvar el basket-average.

La Penya, líder a l’Eurocup (79-72)

El Joventut de Badalona va superar el Mònaco (79-72) i va tancar la primera fase de l’Eurocup com a líder invicte (3-0). Carles Duran va recuperar Pau Ribas en una nit en què Neno Dimitrijevic va tenir una actuació notable, ja que va anotar 22 punts.

A més, el Baxi Manresa va guanyar a la pista de l’UCAM Múrcia (93-103) en un partit ajornat de la 18a jornada de la Lliga Endesa. Dani Pérez, que va fer 24 punts en 26 minuts, va liderar l’atac del conjunt del Bages, que es va sobreposar amb nota a les baixes de Matt Janning, Guillem Jou i Eulis Báez.