Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 23/10/2021

El Barça esmicola el Zenit (84-58)

L'equip blaugrana es manté invicte a l'Eurolliga

2 min
Sertac Sanli

BarcelonaNit de moltes emocions ahir al Palau. El Barça va superar el Zenit de Sant Petersburg (84-58) i es manté com un dels dos únics equips de l’Eurolliga que segueix invicte després de cinc jornades. A diferència del que va passar durant els quarts de final de la temporada passada, l’equip blaugrana va dominar el ritme des del primer minut de l’enfrontament i va marcar les directrius del que va passar sobre el parquet. Nikola Mirotic, que va sumar 20 punts en 15 minuts, va ser el màxim anotador d’un conjunt català que va fer patxoca. Sertac Sanli va reaparèixer després de la lesió anotant 11 punts.

La defensa del Barça va desfigurar un rival rus que, sense Shabazz Napier, no ho va passar bé al Palau Blaugrana. Després d’un primer quart igualat (20-19), l’equip català va aprofitar els cinc primers minuts del segon període per obrir una escletxa important en el marcador. El Zenit tan sols va poder anotar dos punts en un període en què la renda local va créixer fins als 15 punts (36-21). Acostumat a portar la iniciativa tàctica dels partits, Xavi Pascual va patir per aconseguir que el seu equip no es despengés en el marcador, ja que la diferència blaugrana va pujar fins als 19 punts (42-23). Les 12 pilotes perdudes en 20 minuts van ser un maldecap per al conjunt visitant. Al descans, 44-27.

La superioritat del Barça va ser majúscula i el Zenit de Sant Petersburg no es va sentir amb forces per lluitar per la remuntada. Vuit punts consecutius de Mirotic a l’inici del tercer quart van servir per sentenciar el partit i girar full. El tram final va ser una festa per al Barça i un malson per al seu impotent rival.

Els guanyadors de l'Eurolliga del 2010

Dos homenatges necessaris

El Barça va homenatjar els jugadors i el cos tècnic campions de l’Eurolliga del 2010. Per culpa del covid-19, el club no va poder dur a terme aquest acte durant el 2020, quan es complia una dècada de l’èxit de París. L’entitat culer, a més, farà avui un acte institucional per celebrar el 50à aniversari del Palau Blaugrana. L’esdeveniment comptarà amb una àmplia representació esportiva i institucional, encapçalada pel president Joan Laporta i diversos membres de la junta directiva.

stats