El Barça guanya a Istanbul i s‘assegura la primera plaça a la classificació

i
Àlex Gozalbo
Lorenzo Brown i Nick Calathes

BarcelonaEl Barça va certificar ahir una victòria a la pista del Fenerbahçe Beko (73-82), l’equip que passa per un millor moment de forma de l’Eurolliga, que li va servir per assegurar-se la primera posició de la classificació de manera matemàtica. Una segona meitat extraordinària va servir perquè el conjunt català aconseguís el triomf en una pista molt complicada. El control del rebot va tenir una incidència clau en el resultat final.

“Hem fet una defensa molt sòlida en el moment decisiu del partit. Som un equip que construeix tot el seu joc des de la defensa i això ens ha permès assegurar la primera posició a la classificació. Els rebots ofensius també són part de la defensa”, va analitzar Sarunas Jasikevicius, entrenador d’un Barça que va provocar la tercera derrota del Fenerbahçe en 18 partits.

Kyle Kuric, que va anotar 14 dels seus 16 punts durant la primera meitat; Brandon Davies, que va sumar 13 punts i 9 rebots, i Leo Westermann, que va arrodonir un gran partit amb 9 punts i 4 assistències, van ser els millors jugadors de l’equip culer. Els percentatges d’encert del Barça van ser molt bons. “Les segons oportunitats han sigut molt importants. Afortunadament hem sabut aconseguir aquests rebots i en la segona meitat hem millorat la defensa”, va assegurar Davies.

El Fenerbahçe va tenir un bon inici contra el Barça (20-13), però la lesió de Jan Vesely, que va trepitjar Leandro Bolmaro i es va fer mal al turmell, i l’eficàcia de Kyle Kuric des de la línia de tres punts van capgirar la situació. L’equip blaugrana va utilitzar un parcial d’1-13 per agafar la iniciativa en el marcador d’un primer període molt anotador (20-26). El conjunt català va trigar a defensar al seu nivell habitual, però una accelerada en la recta final del segon quart va obrir una escletxa visitant just abans d’arribar al descans d’un partit de tanta intensitat com talent (40-47).

La defensa, clau en la identitat culer

L’equip turc va començar el tercer quart amb intensitat, ritme, verticalitat i encert des de la línia de tres punts: va signar un parcial de 14-4 i va donar un cop d’autoritat (56-51). La reacció del Barça va utilitzar dues referències per agafar impuls. La primera, el rebot. La segona, l’actuació de Westermann. El base francès va fer un bon partit contra el seu exequip. L’inici de l’últim període va confirmar la millora del Barça (58-67).

El tram final del Barça va ser el d’un equip gran. L’equip blaugrana no va caure en els paranys tàctics del rival i va saber mantenir una diferència fiable fins al xiulet final. “La nostra identitat ens la dona la defensa i en la segona meitat hem fet una bona feina”, va analitzar Kuric.