Bàsquet
Esports Bàsquet 23/03/2013

El Barça Regal guanya amb comoditat a la pista del Cajasol (72-91)

Pete Mickeal, amb grip, ha estat baixa d'última hora. Nathan Jawai (14 punts i 9 rebots) i Oleson (16 punts) han estat els jugadors més destacats dels blaugranes

SevillaEl Barcelona Regal s'ha imposat amb facilitat a la pista del Cajasol (72-91) i ha sumat el sisè triomf consecutiu –el desè seguit fora de casa–. Un triomf relativament còmode on han destacat dos jugadors: Nathan Jawai (14 punts i 9 rebots) i Oleson (16 punts).

Pete Mickeal, en canvi, ha estat la gran absència. El jugador nord-americà ha estat baixa d'última hora per culpa d'una grip. Curiosament, Mickeal i l'entrenador Xavi Pascual es van enganxar en l'últim partit –d'Eurolliga, quan va discutir que el canviés–. Tanmateix, el club ha assegurat que l'absència és per un procés gripal, esvaint els dubtes i rumors al respecte.

Pel què fa al partit, els deu primers minuts han estat marcats pel gran encert anotador del Barça, encapçalat per Oleson i Lorbek, enfront d'un equip que no ha llançat la tovallola, sobretot gràcies a l'aportació del porto-riqueny Holland. Però les opcions passaven per propiciar un matx de baixa anotació, en vista que són el pitjor atac de la Lliga.

La defensa de l'equip sevillà, enardit pels ànims de la grada, ha millorat en el segon quart i al final del qual el marcador s'ha ajustat (41-44) gràcies també als bons minuts en atac de Blakney, el base suplent del Cajasol, que ha anotat set punts gairebé consecutius.

Un parcial de sortida després del descans de 0-7 ha catapultat el conjunt blaugrana però dos triples consecutius de Sastre i Blakney han mantingut en contacte els homes d'Aíto García Reneses, si bé l'entrada del veterà Jasikevicius ha tornat a estirar l'avantatge català en els últims minuts del tercer període (55-68).

Sense alguns dels seus titulars en pista, l'equip de Xavi Pascual s'ha limitat a gestionar la seva renda en un últim quart en què s'ha lluït el jove pivot montenegrí Todorovic (9 punts en sis minuts de joc) per part visitant i Tomas Satoransky al quadre local, que ha millorat la seva estadística individual en els minuts de les escombraries.