Bàsquet
Esports Bàsquet 29/08/2011

Pete Mickeal torna a entrenar-se després de nou mesos d'absència

L'aler nord-americà s'ha incorporat avui a la pretemporada del Barça Regal després de gairebé deu mesos de no entrenar-se activament amb l'equip per una lesió al genoll primer i per una malaltia després

Redacció
2 min
Pete Mickeal, Joan Carles Navarro i Gianluca Basile.

BarcelonaL'aler nord-americà Pete Mickeal (33 anys i 1,99 metres) s'ha incorporat avui a la pretemporada del FC Barcelona Regal després de gairebé deu mesos d'absència de la disciplina de l'equip a causa, primer, d'una lesió al genoll i, posteriorment, d'una malaltia que el va apartar de les pistes.

El 20 de juny passat, el club blaugrana el va renovar per dues temporades. Fitxat en la campanya 2009/10 procedent del Baskonia, va ser decisiu perquè s'aconseguissin els títols de la Supercopa ACB, la Copa del Rei i l'Eurolliga. A més, la seva aportació a l'equip va ser excel·lent.

En la passada campanya va jugar només vuit partits de la lliga ACB i quatre d'Eurolliga. L'últim va ser en lliga ACB, el 20 de novembre del 2010, a la pista del Baskonia, saldat amb derrota barcelonista per 87-80.

Problemes al genoll esquerre

Després d'aquell partit se li va diagnosticar una condropatia rotuliana al genoll esquerre. Després d'una artroscòpia feta el 8 de desembre als Estats Units, Mickeal va tornar a Barcelona per iniciar la seva recuperació.

Tot apuntava que estaria a punt per a la Copa del Rei que es disputaria a Madrid de l'11 al 13 de febrer. El tècnic blaugrana Xavi Pascual, no obstant això, havia de decidir entre ell o Alan Anderson, l'altre nord-americà arribat al mercat d'hivern procedent del Maccabi Tel Aviv per cobrir la llista de lesions de l'equip. Tot i ser una decisió complicada, el tècnic català va encertar plenament, ja que Anderson va acabar sent designat MVP de la Copa que va guanyar el Barcelona en derrotar a la final el Reial Madrid per 68-60.

Una malaltia pulmonar

S'esperava el seu retorn definitiu en el partit d'Eurolliga a la pista de la Lottomatica Roma, però es va quedar a Barcelona a causa d'un procés víric. Tres dies després, el 19 de febrer, es revelava que Mickeal patia un tromboembolisme pulmonar i que havia de deixar les pistes per un període previst de quatre mesos.

El tromboembolisme pulmonar es desencadena per l'obstrucció arterial del pulmó per causa d'un trombe desenvolupat al pulmó o per un altre material procedent del sistema venós. Aquesta obstrucció té com a conseqüència l'escassetat d'oxigen als pulmons.

stats