El Barça suca pa contra el Zalgiris (86-62)

Exhibició de l’equip blaugrana a l’Eurolliga

i
Àlex Gozalbo
Nick Calathes i Thomas Walkup

BarcelonaEl Barça va superar el Zalgiris (86-62) i va mantenir les bones sensacions exhibides durant la Copa del Rei de Madrid. El triomf permet que l’equip blaugrana reprengui amb energia una Eurolliga de la qual continua ocupant la primera posició. Sarunas Jasikevicius va tenir les baixes de Leo Westermann i Víctor Claver. La intenció de l’entrenador lituà és que l’aler valencià pugui reaparèixer la setmana que ve, quan el conjunt català jugarà contra l’Asvel Villeurbanne i el Joventut de Badalona.

El partit entre els guanyadors de la Copa als seus respectius països va oferir un espectacle molt atractiu per als espectadors culers. A diferència de l’enfrontament de la primera volta, el Zalgiris no va poder competir contra un Barça que des de fa unes setmanes ha agafat velocitat de creuer. “La defensa de la segona meitat ha sigut increïble i tan sols hem rebut 25 punts”, va analitzar Jasikevicius.

Cory Higgins va allargar la seva bona dinàmica de la fase final de Madrid i va anotar 17 dels seus 19 punts en els primers minuts d’una victòria que el Barça va començar a mastegar durant el segon període. L’equip blaugrana va sumar 48 punts en uns primers 20 minuts en què el rival lituà va aprofitar el rebot ofensiu per no despenjar-se en el marcador (48-37).

Accelerada culer

La diferència va créixer fins als 20 punts en l’equador del tercer període (59-39), quan el Barça va accelerar el seu joc i va obrir un escletxa important contra un Zalgiris al qual li va costar seguir l’anotació culer. L’equip lituà tan sols va poder sumar dos punts en els primers cinc minuts del quart. Una diferència local de 24 punts va obligar Martin Schiller a demanar el seu segon temps mort (65-41) a 13 minuts del final.

Jasikevicius va aprofitar la superioritat blaugrana per repartir minuts entre tots els jugadors de l’equip. Pierre Oriola i Brandon Davies (31 punts entre tots dos) van saber castigar la defensa del Zalgiris amb llançaments de mitjana distància. Els interiors del Barça van llegir amb intel·ligència els espais lliures que va deixar una defensa rival sense la consistència d’altres dies. El conjunt lituà va fer servir els últims minuts per maquillar un marcador decidit molts minuts abans.