Bàsquet
Esports Bàsquet 08/12/2013

La Bruixa d'Or cau al Nou Congost i encaixa la sisena derrota de la temporada (72-84)

Els manresans s'han vist superats pel Gipuzkoa Basket en un partit molt disputat

Marta Campderrós
Robinson, defensat per Arco i Waters

BarcelonaLa Bruixa d'Or Manresa ha perdut aquest diumenge al Nou Congost davant el Gipuzkoa Basket (72-84), en la 9a jornada de la Lliga Endesa. Era un partit clau per als catalans, ja que el conjunt basc és un rival directe per la permanència. Els manresans han encaixat la sisena derrota de la temporada que els acosta a posicions de descens.

En el primers minuts de partit, la Bruixa d'Or Manresa ha anat a remolc del Gipuzkoa Basket, sempre per davant en el marcador. Els locals no s'han acabat de trobar còmodes, en part, a conseqüència del ritme intimidador que han provocat els visitants des de la línia dels 6'75. Dels 21 punts de l'equip basc, 15 han estat anotats des de la línia de triple (19-21).

En el segon quart, el ritme del partit no ha afluixat. El Gipuzkoa Basket, molt actiu, ha seguit controlant el joc, amb transicions i moviments ràpids de pilota que han posat en problemes la defensa manresana. Els locals, però, han aconseguit mantenir-se en el partit gràcies al bon treball de D.Monroe aprop de l'anella, que ha estat el jugador manresà més destacat de la cita (19 punts, 10 rebots). Ambdós equips han marxat al descans amb el 34-39 a l'electrònic.

En la represa, els catalans han sortit del vestidor amb intensitat i caràcter, i, després d'un triple de M.Eriksson, han aconseguit capgirar el marcador (42-41). Els de Comenge han millorat la pressió en defensa i han posat nerviosos als bascos. Els de Gipuzcoa han tingut en J. Robinson el seu millor home (26p.), que els ha tornat a avançar en el marcador (50-57).

Un triple de J. Salgado, pletòric durant la part final del partit (15p.), ha augmentat la diferència a 10 punts (50-60) a l'inici de l'últim període. El partit s'ha complicat per als manresans, que han encaixat un parcial de 0-15. La Bruixa d'Or ha intentat buscar solucions, sobretot en defensa, però el conjunt basc ha estat letal fins el final (72-84).