NBA
Esports Bàsquet 31/01/2011

El perquè de la derrota dels Lakers contra els Celtics (96-109)

L'equip de Boston va anar guanyant per 16 punts i va evidenciar el mal moment del conjunt de Los Angeles, que tampoc no va poder competir amb Miami Heat

àlex Gozalbo
1 min
Garnett i Bryant.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els Lakers van sortir anit esquitxats dels seu partit contra els Celtics (96-109). L'equip de Boston va anar guanyant per 16 punts i va evidenciar el mal moment del conjunt de Los Angeles, que tampoc no va poder competir fa unes setmanes amb un altre dels aspirants al títol, Miami Heat.

La derrota es pot resumir en cinc claus:

1. Egoisme de Kobe Bryant

Ningú no competeix com l'escorta a l'NBA actual, però Bryant va necessitar anit 29 llançaments per sumar 41 punts. Al final es va imposar el joc més equilibrat dels Celtics. Tal com va recordar ESPN anit, quan l'estrella dels Lakers passa dels 35 punts, el seu equip acostuma a perdre. Massa individualisme en un joc d'equip.

2. Mala defensa local

Els Lakers van permetre un 60% d'encert a Boston en els seus tirs de camp. La defensa no va funcionar i les ajudes van arribar gairebé sempre tard contra uns Celtics que van saber trobar bones opcions de tir.

3. Una passada més

Sis jugadors de Boston Celtics van sumar 10 o més punts en un partit en què Rajon Rondo va repartir 16 assistències. L'equip que entrena Doc Rivers va buscar sempre una passada més i quan tenia una bona posició en va buscar una de millor.

4. Desequilibri interior

Tot i que els punts a la pintura van ser semblants (46 dels locals per 48 dels visitants), Boston va ser superior a prop de cistella, on va aconseguir 13 rebots més. Kevin Garnett (18 punts i 13 rebots) va mostrar-se ahir molt efectiu.

5. Fredor a l'Staples Center

TD Banknorth Garden

stats