Copa de la Reina
Esports Bàsquet 10/01/2011

Els cinc noms de la Copa de la Reina de València que convé no oblidar

Anàlisi de les cinc jugadores amb 20 o menys anys que van passar per la Fonteta i de les quals se sentirà a parlar molt en el futur

àlex Gozalbo
2 min
Marta Xargay i Elisa Aguilar.

ValènciaLa Copa de la Reina de València, que diumenge va ser guanyada per Rivas Ecópolis, va servir per consagrar algunes jugadores, però sobretot per descobrir-ne algunes de noves. Hi ha cinc joves nascudes l’any 1990 o després que seran presents en moltes edicions futures.

Nicolás San José, Gilberto García, Francisco Torres, Carolina Blanco, Jeremi Medjana, Lluís Túnez, Juan Carlos Cabrián, Abili Muñoz, Marc Ventura i Rosa Castillo van ser alguns dels representants que es van moure per les graderies de la Fonteta. Els cinc noms (ordenats de més a menys jove) pels quals ara tothom els pregunta són els següents:

Queralt Casas (Mann Filter Saragossa)

Base (1,77) 18-11-1992

La base tan sols va jugar un parell de minuts a la semifinal de dissabte, però amb 18 anys és una de les jugadores amb major projecció. Nascuda a Sabadell, la jove va començar a jugar a bàsquet amb 8 anys al col·legi Pompeu Fabra de Salt. Després es va formar al GEIEG i al Segle XXI. En la seva primera temporada a la Lliga Femenina té una mitjana de 4,3 punts i 1,7 rebots en 13,4 minuts de joc.

Laura Gil (Perfumerías Avenida)

Pivot (1,90) 24-04-1992

És l’aposta interior del bàsquet femení. La presència de Laura Gil a la Copa de la Reina va ser testimonial (tan sols 73 segons a la semifinal), però la seva evolució segueix per bon camí. A la Lliga Femenina garanteix 2,1 punts i 1,4 rebots en 7,1 minuts de joc a Salamanca.

Vega Gimeno (Rivas Ecópolis)

Aler-pivot (1,85) 08-01-1991

Ha guanyat en consistència. Gimeno va saber aprofitar els 4 minuts de la semifinal contra el Perfumerías Avenida i, sobretot, els altres 4 de la final contra el Ciudad Ros Casares, quan va anotar un llançament exterior des d’un lateral i va capturar 2 rebots. Després de la seva experiència als Estats Units, té una mitjana de 3,0 punts i 1,4 rebots en 10,0 minuts de joc a la Lliga Femenina.

Marta Xargay (Perfumerías Avenida)

Base (1,76) 20-12-1990

No va estar molt encertada en els 9 minuts de la semifinal contra el Rivas Ecópolis, però ja està més que consolidada a la Lliga Femenina, on té una mitjana de 5,5 punts i 1,5 assistències en 17,4 minuts de joc.

Cristina Ouviña (Mann Filter Saragossa)

Base (1,71) 18-09-1990

És la jugadora jove que surt més reforçada de l’esdeveniment de València, on va aconseguir dominar el ritme de la semifinal contra Ciudad Ros Casares durant molts minuts. Els seus 6 punts van arribar amb accions de velocitat, la seva gran virtut. Tot i compartir posició amb Kiesha Brown, a la Lliga Femenina té una mitjana de 4,6 punts i 2,3 assistències en 18,0 minuts de joc.

stats