Lliga Endesa
Esports Bàsquet 25/11/2012

Sitapha Savané: "No entenc que em preguntin per què vull aprendre català"

El pivot senegalès del Fiatc Joventut estudia l'idioma

àlex Gozalbo
1 min
Jaume Comas i Sitapha Savané, durant una classe de català

BadalonaSitapha Savané, pivot del Fiatc Joventut, és el protagonista d'un reportatge que aquest diumenge publica l'ARA en què el jugador senegalès explica com està aprenent català. "No entenc que la gent em pregunti per què vull aprendre el català. És lògic. Visc a Catalunya i és una oportunitat única per aprendre un nou idioma", diu el jugador, que també parla anglès, francès, castellà, wòlof i mandinga.

Taph, com és conegut pels seus companys de vestidor, intenta entendre les converses dels jugadors catalans de l'equip. "Els demano que em parlin en català i a poc a poc vaig perdent la vergonya de dir jo alguna frase. La immersió és la manera més ràpida d'aprendre un idioma", recorda.

El jugador practica català veient programes de televisió. "Vaig seguir un documental sobre Lluís Llach i la fundació que té al Senegal. Fa poc he començat a veure 'Polònia' i la veritat és que amb les eleccions he rigut molt", explica Sitapha Savané.

Jaume Comas, un mestre que es va oferir voluntari per fer-li les classes, està molt satisfet de l'evolució que Sitapha Savané ha tingut en poc temps. "El vocabulari l'agafa molt ràpidament. És un alumne molt aplicat, que repassa el que fem a classe i estudia pel seu compte a casa. El que més li costa són les vocals neutres, però és normal", diu.

stats