Eurolliga
Esports Bàsquet 27/02/2014

El Barça necessita una pròrroga a Istanbul, però es manté invicte en el Top 16 (84-89)

L'equip blaugrana perdia per set punts de diferència a dos minuts del final

BarcelonaEl Barça de bàsquet ha celebrat el seu partit número 300 a l'Eurolliga amb una victòria a la pròrroga a la pista de l'Anadolu Efes (84-89). L'equip català, que perdia per set punts de diferència a dos minuts del final, ha sumat el seu 20è triomf consecutiu en el Top 16 de la màxima competició europea. Ante Tomic (26 punts i 15 rebots) i Joan Carles Navarro (17 punts i 11 assistències) han liderat el conjunt blaugrana. Xavi Pascual ha descartat Maciej Lampe i Mario Hezonja.

Com ha agafat una renda de 14 punts molt aviat, el Barça s'ha equivocat intuint un partit fàcil com el jugat al Palau Blaugrana. L'Anadolu Efes és ara un equip molt més disciplinat i, tot i els seus problemes en el joc interior, ha competit de manera més digna. El conjunt turc, però, ha trobat a faltar una major consistència en el rebot i una rotació més llarga. Al descans, 26-38.

La defensa del Barça ha mantingut allunyat l'Anadolu Efes, que ha arribat a perdre per 15 punts de diferència en el tercer quart (33-48). Conscient de les seves virtuts i els seus defectes, l'equip turc ha intentat remuntar apostant pels llançaments de tres punts. La tàctica, que ha anat acompanyada d'una millora en defensa, li ha servit per apuntar-se un parcial de 15-3 (48-51).

L'equip turc ha capgirat el marcador en l'últim període. El Barça perdia per 7 punts de diferència (71-64) a 2:15 minuts del final, però ha reaccionat i ha forçat la pròrroga amb un cop de dits de Joey Dorsey després d'un tir lliure fallat per Brad Oleson en l'últim segon (75-75).

En el temps extra el Barça no ha donat opció al rival turc.