Eurolliga
Esports Bàsquet 12/02/2015

Victòria del Barça de bàsquet contra el Galatasaray amb premi inesperat (82-70)

L'equip blaugrana supera el rival turc i ja té el Maccabi a un triomf de distància

Tomas Satoransky / EFE

BarcelonaEl Barça no ha fallat a casa, on aquesta temporada se sent més còmode, i ha superat el Galatasaray (82-70) en el partit amb el qual ha tancat la primera volta d’un Top-16 de l’Eurolliga més aviat discret (4-3). L’equip català haurà d’intentar millorar les seves prestacions en una segona volta en què necessita discutir a Reial Madrid i Maccabi una de les dues primeres posicions del grup. El conjunt de Tel Aviv ha perdut contra l’Alba de Berlín (59-66) i està a un triomf de distància.

L’equip blaugrana va començar bé la campanya, però les lesions li van fer perdre el ritme i ara viu una pretemporada dins de la pròpia temporada. Necessita millorar sense deixar de guanyar. El conjunt ha perdut consistència en defensa i necessita recuperar la millor versió d’alguns dels seus jugadors, però la necessitat de no badar més en el Top-16 i la proximitat de la Copa del Rei han ressuscitat el seu caràcter competitiu.

El Barça ha sortit concentrat i tan sols ha perdut una pilota en els primers 20 minuts de partit. A més, els seus percentatges de tir han estat molt bons. L’efectivitat (12/17 en triples) li ha servit per arribar al descans amb una renda de 13 punts (52-39). Boki Nachbar, Joan Carles Navarro i Tomas Satoransky han liderat l’aportació ofensiva del conjunt culer contra un rival amb talent, però amb poca predisposició defensiva.

La defensa que Xavi Pascual ha dissenyat sobre un raenquejant Carlos Arroyo, que tan sols ha intentat tres tirs en tot el partit, ha estat bona i el base de l’equip turc ha acabat sense anotar i, el que és més greu, amb la sensació de no haver dominat el joc com acostuma. Les propostes tàctiques d’Ergin Ataman, com ara la de fer jugar Vladimir Micov de quatre, no han tingut el mateix èxit.

El Barça, que tenia la baixa de Maciej Lampe, ha sabut controlar l’avantatge durant un tercer període en què el Galatasaray s'ha deixat endur per la corrent adversa. Els esforços de l’equip turc han arribat en atac, però sense una defensa contundent és impossible discutir una victòria al Palau Blaugrana. La veritable reacció visitant va arribar a l’inici de l’últim quart, quan ha eixugat l’avantatge local (68-65). L’equip català, però, ha sabut despertar a temps, apuntar-se un parcial final de 14-5 i assegurar-se una important victòria que mai ha arribat a perillar.