Pesic redibuixa l’ecosistema dels clàssics

El tècnic del Barça Lassa imposa el seu pla de partit contra el Madrid (94-72)

i
Svetislav Pesic

BarcelonaEl Barça Lassa de Svetislav Pesic només tenia un pla, però el va imposar en el clàssic i va desfigurar un Reial Madrid que va arribar a perdre per 31 punts de diferència (94-72). L’equip blaugrana acumula tres victòries en els cinc enfrontaments directes d’aquesta temporada, dues de les quals han arribat amb el tècnic serbi a la banqueta.

“Ho heu vist tots. Hem fet un partit molt complet i durant 35 minuts hem fet un joc excel·lent. Això és conseqüència de la defensa. Si alguns jugadors encara no entenen com han de jugar, aquest partit pot ser un bon exemple. Ens hem guanyat definitivament el respecte dels nostres aficionats”, va opinar Pesic, que va tenir les baixes d’Adam Hanga, Rakim Sanders, Marc Garcia i Kevin Séraphin. L’entrenador va destacar les 22 assistències, les 6 pilotes perdudes i els 4 rebots del Madrid.

Percentatges de tres decisius

Els percentatges de tres punts del conjunt visitant van ser molt fluixos (2/20) i van contrastar amb la bona punteria dels culers (10/21). El Madrid continua tenint més bon equip però l’ecosistema dels clàssics ja no li és tan plàcid. “El Barça ha encarat el partit amb una mentalitat millor que la nostra. Defensivament hem patit molt i en atac ens ha costat molt moure la pilota”, va analitzar Pablo Laso, que no va poder comptar amb Luka Donic. El tècnic vitorià no va posar cap excusa a l’aclaparador triomf blaugrana, però es va veure obligat a recordar la victòria de l’altre dia al Palau per transmetre cert optimisme. “He vist diferències quant a mentalitat, agressivitat i esforç”, va afegir.

Excepte alguns trams puntuals, el guió de Pesic es va imposar al de Laso. Animat per la punteria en els llançaments de tres punts dels jugadors de perímetre, i gràcies a un joc sense pràcticament errades, el Barça Lassa va obrir una escletxa important en el marcador. El Madrid va desactivar la primera accelerada local (19-6) amb un parcial de 0-12, però la segona va ser més sòlida i va permetre a l’equip blaugrana arribar al descans amb una renda de 16 punts (45-29). El conjunt culer va treure petroli de l’estratègia de fer coincidir Heurtel, Ribas i Koponen sobre el parquet.

El parcial de 16-0 aconseguit entre el final del segon quart i l’inici del tercer va impulsar un Barça Lassa que va aconseguir una diferència de 25 punts contra un Madrid que en alguns moments va semblar pensar més en el partit de dimarts que en el d’ahir (54-29). Tot i els intents del líder de la Lliga Endesa, el campió de la Copa del Rei va fer créixer la renda fins a situar-la per sobre dels 30 punts.