Eurolliga
Esports Bàsquet 12/03/2015

El Palau Blaugrana presumeix d'equip contra el Maccabi (89-71)

El Barça tomba el vigent campió de l'Eurolliga gràcies a una sensacional primera meitat

Doellman i Tomic intenten defensar un tir de Marquez Haynes, durant el Barça-Maccabi

BarcelonaEl Maccabi Electra Tel Aviv, vigent campió de l’Eurolliga, ha sortit aquest dijous esquilat d’un Palau Blaugrana que ha pogut presumir d’equip amb un Barça tan ambiciós com concentrat. La victòria culer permet al conjunt de Xavi Pascual posicionar-se en una situació molt avantatjosa per acabar el Top-16 en segon lloc. Els locals sumen un triomf més que el rival israelià, amb qui a més tenen el 'basket-average' guanyat.

L’equip blaugrana no ha especulat i ha anat ben aviat per feina durant una primera meitat sensacional en què ha arribat a tenir una renda de 15 punts (45-30). Els jugadors del Barça s'han passat bé la pilota (14 assistències en 20 minuts) i han aconseguit una bona selecció de tir que els ha permès anotar 12 dels 14 intents de dos punts. La lectura de les diferents defenses que ha proposat el rival ha estat molt bona i el conjunt català ha arribat al descans amb 47 punts anotats.

La segona meitat no ha estat tan vistosa, però el Barça ha sabut gestionar la feina feta. El vigent campió de l’Eurolliga no s'ha donat per vençut i ha protagonitzat un bon inici del tercer període. L’esforç li ha permés reduir la renda (47-40), però un equip blaugrana molt concentrat ha sabut recuperar ràpidament el guió del partit i tornar a eixamplar el seu avantatge (61-44).

L’absència per lesió del mallorquí Alex Abrines ha passat desapercebuda en un dia en què molts jugadors del Barça han aportat coses útils a la victòria contra un Maccabi que va dependre en excés de Sofoklis Schortsanitis, l’atípic i voluminós pivot grec.