Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 23/10/2020

El nou Barça demana l’abdicació del Madrid (79-72)

L’energia de l’equip blaugrana provoca la quarta derrota en cinc partits del conjunt blanc

i
Sarunas Jasikevicius, durant el clàssic

BarcelonaDes que Sarunas Jasikevicius ocupa la banqueta local del Palau Blaugrana, els jugadors del Barça celebren cada acció defensiva com si fos un gol. Aquest esperit va empènyer l’equip blaugrana, que es va apuntar una victòria en el penúltim clàssic de la dècada (79-72). L’energia del conjunt català va apagar un Reial Madrid que ja acumula quatre derrotes en cinc partits a l’Eurolliga.

Tot i tenir les baixes de Nikola Mirotic i Víctor Claver, el Barça va fer un partit molt sòlid i va demanar l’abdicació d’un Madrid que ha dominat les últimes temporades. La victòria culer va deixar un grapat de bones notícies, com l’eclosió de Sergi Martínez en un partit de màxima exigència. El jove rubinenc va sumar 7 punts i 9 rebots en una nit en què enfront hi havia Edy Tavares. L’eficàcia en els llançaments de mitja distància va sorprendre un rival que mai va ballar al ritme de la música que sonava. Kyle Kuric, Cory Higgins i Brandon Davies van tenir una actuació destacada.

Celebració de Víctor Claver i Nikola Mirotic

Després d’un primer quart igualat (18-14), el nivell defensiu de l’equip blaugrana va treure de la pista el rival. Kyle Kuric, que va anotar 10 punts en quatre minuts, i Thomas Heurtel van animar la producció ofensiva d’un conjunt català que va anotar 48 punts en només 20 minuts. Els locals només van necessitar dos triples per deixar el Madrid contra les cordes (48-27).

El Madrid, que va tenir les baixes de Fabien Causeur i Jaycee Carroll, no passa pel seu millor moment. Ni Facu Campazzo ni Sergi Llull van dominar el joc com acostumen a fer i l’equip blanc es va anar dissolent amb el pas dels minuts. El parcial de 30-13 rebut durant el segon període va ser un avís molt important per al conjunt de Pablo Laso, que no va saber competir en un Palau Blaugrana que ahir celebrava, sense públic, el seu 49è aniversari.

El Madrid va millorar la seva producció ofensiva durant un tercer període en què la diferència del Barça es va reduir al mateix temps que la seva defensa s’agafava un respir. El nivell de l’equip blanc va millorar i el conjunt visitant va començar a aparèixer pel retrovisor (60-50). La reacció visitant, però, es va quedar a mig camí i els locals, amb dues bones accions de Martínez, van assegurar un triomf que reforça la seva autoestima en ple procés de construcció del nou projecte.

Jasikevicius no en té prou: “Hem de millorar la mentalitat”

Vint anys després de debutar com a jugador del Barça a l’ACB, Sarunas Jasikevicius va apuntar-se una gran victòria en el seu segon clàssic com a entrenador contra el Reial Madrid. “Els nois han fet una bona primera meitat, però no he entès la segona part. Sembla que ens hagi sorprès que el Madrid hagi millorat en intensitat i en defensa i hagi jugat al límit de la falta personal. Hauríem hagut de matar el partit abans. Hem de millorar la mentalitat”, va advertir el tècnic lituà, a qui no van agradar els 45 punts que el seu equip va fer durant la segona meitat. Tot i la seva autocrítica final, l’aposta defensiva de Saras va funcionar contra un rival blanc que va trigar massa minuts a desxifrar el moll de l’os. “Al final se’ns ha complicat el partit. El Madrid és un gran equip i contra ells mai et pots relaxar”, va dir Àlex Abrines, que va anotar 8 punts. El gran protagonista de la nit va ser Sergi Martínez. “Estic molt content i molt emocionat perquè un clàssic és un clàssic. El que importa són les ganes i donar a l’entrenador el que em demana: treball, treball i treball”, va dir l’aler pivot, que va disputar 31:07 minuts.