Eurolliga
Esports Bàsquet 25/04/2013

El Barça Regal acaba amb el malson del Panathinaikòs i es classifica per disputar la 'final four' (64-53)

L'equip blaugrana sua per resoldre un partit que dominava per 19 punts de diferència

àlex Gozalbo
2 min
El blaugrana Joan Carles Navarro supera la defensa de Roko Ukic del Panathinaikòs

BarcelonaEl Barça Regal ha superat el Panathinaikòs (64-53) i s'ha classificat per disputar la 'final four' de l'Eurolliga, on tindrà el Reial Madrid com a rival a les semifinals. L'equip blaugrana ha suat per resoldre un partit que dominava per 19 punts de diferència al Palau Blaugrana, on 7.585 espectadors han vist el triomf local.

Durant una eternitat el Panathinakòs ha sigut una titella al Palau Blaugrana, on als cinc minuts Dimitris Diamantidis ja havia comès tres faltes personals i als quinze perdia per 19 punts de diferència (37-18) contra un Barça Regal que, per moments, ha combinat una defensa descomunal amb una efectivitat impossible de mantenir en atac. Sense perdre el rigor tàctic, el Barça va embogir i la inspiració es va anar encomanant d’un jugador a un altre en uns minuts preciosos.

Conscient de jugar a casa i de comptar amb l’habitual complicitat arbitral dels equips locals a l’Eurolliga, el Barça Regal ha superat el llindar de la falta personal en defensa, circumstància que ha desconfigurat l’atac del Panathinaikòs. Com no tots els dies és diumenge i era impossible mantenir un nivell així, l’equip blaugrana ha baixat les revolucions abans d’arribar al descans, situació que ha encongit una mica la diferència (44-33).

Argiris Pedoulakis ha arriscat en defensa, situant James Gist sobre Joan Carles Navarro i la tàctica li ha servit per evitar que l'escorta anotés al tercer quart, on el Barça Regal s'ha quedat en 7 punts. El Panathinaikòs ha arribat a situar-se a sis punts de distància (51-45) a l'inici de l'últim període, però no ha estat encertat en els triples (1/16). Cinc punts consecutius de Joan Carles Navarro han evitat que el rival grec completés la remuntada. Al final, 64-53.

stats