Lliga Endesa
Esports Bàsquet 24/06/2014

El Barça de bàsquet abusa del Madrid i se situa a un pas del títol (94-79)

L'equip blaugrana disposarà de dues oportunitats per aconseguir un nou triomf i proclamar-se campió

Joan Carles Navarro i Rudy Fernández / EFE

BarcelonaEl Barça de bàsquet ha abusat del Reial Madrid (94-79) i s'ha situat a una victòria del títol de la Lliga Endesa (1-2). L'equip blaugrana, que ha anotat 16 dels 28 triples que ha intentat, disposarà de dues oportunitats per aconseguir un nou triomf i proclamar-se campió. Joan Carles Navarro (19 punts) ha liderat l'atac d'un conjunt català que ha arribat a guanyar per 23 punts de diferència al Palau Blaugrana, on 7.328 espectadors han recuperat la complicitat amb els seus jugadors.

L'equip blaugrana ha completat un primer quart perfecte, en què ha sabut aprofitar els punts de Joan Carles Navarro, que ha superat Epi com a màxim anotador del Barça a la història dels 'play-off', i de Boki Nachbar, que ha anotat tres triples, per aconseguir una renda d'onze punts (31-20). L'encert exterior d'un conjunt que ha anotat els cinc primers triples que ha intentat ha sorprès un Reial Madrid que ha començat el partit intentant controlar les seves emocions.

La renda local ha crescut fins als 14 punts (34-20) en un segon període en què Brad Oleson ha anotat 9 punts. Pablo Laso ha utilitzat una defensa en zona i l'encert de Jaycee Carroll per retallar l'avantatge i apropar-se en el marcador (42-36), però el Barça ha sabut tornar a trepitjar l'accelerador per arribar al descans amb un coixí de 12 punts (52-40).

El Barça ha arribat a guanyar per 19 punts de diferència (80-61) a les acaballes del tercer període, quan ha tornat a jugar amb l'energia dels primers minuts contra un rival que sempre ha donat la sensació de jugar amb més cansament acumulat. El Reial Madrid, que ha perdut la brillantor que va exhibir fins a la final de Milà, no ha trobat l'equilibri en el seu joc.

Quan s'ha vist amb un desavantatge de 23 punts (90-67) a cinc minuts del final, el Reial Madrid ha donat el partit per perdut i a començat a donar descans als seus titulars.

El quart partit de la final de la Lliga Endesa es disputarà, de nou al Palau Blaugrana, aquest dijous (19.15 hores, TV3 i La 1). En cas de ser necessari, el cinquè partit de l'eliminatòria està programat per a dissabte (22 hores) a Madrid.