Lliga Endesa
Esports Bàsquet 28/12/2014

Un Barça amb quatre baixes ageganta els dubtes del Madrid (76-68)

L'equip de Pablo Laso ha sortit escaldat del Palau Blaugrana

BarcelonaUn Barça amb quatre baixes ha agegantat els dubtes d'un Reial Madrid de Pablo Laso que ha sortit escaldat del Palau Blaugrana (76-68). L'equip culer s'ha apuntat un triomf que reforça la seva autoestima i la seva situació a la classificació de la Lliga Endesa. Xavi Pascual no ha pogut comptar amb Joan Carles Navarro, Brad Oleson, Álex Abrines i Marcus Eriksson. A més, el tècnic ha descartat Bostjan Nachbar per poder inscriure Edwin Jackson, que ha jugat més minuts (30) dels que havia somniat.

Desesperat amb DeShaun Thomas, Xavi Pascual tan sols ha trigat cinc minuts en fer debutar Edwin Jackson. El Barça ha arribat a perdre per cinc punts de diferència (6-11) en un inici de partit molt ofensiu en què el Reial Madrid ha atacat millor. Tot i això, l'equip blaugrana ha sabut refer-se i tancar el primer període per davant en el marcador (24-22).

El Madrid no ataca com l'any passat, però, sobretot, no defensa com l'any passat. El Barça ho ha aprofitat per anotar amb regularitat i aconseguir una renda de 10 punts (39-29). Al descans 47-40.

Tot i que mai ha jugat amb continuïtat, l'equip blanc ha ajustat el marcador durant un tercer període en què Jonas Maciulis ha marcat diferències. Sense encert en el tir de tres punts, el Barça ha patit per sumar punts (11 en 10 minuts) i no veure's superat, però ha tancat el quart amb una renda de tres punts (58-55).

Més desorientat que de costum, Pablo Laso ha entregat l'equip a Facu Campazzo per intentar reconduir la situació, però el Barça s'ha fet amb una renda d'onze punts (71-60) a tres minuts del final.