Copa del Rei ACB 2015
Esports Bàsquet 21/02/2015

Mario Hezonja condueix el Barça a la seva sisena final de la Copa del Rei consecutiva (87-79)

L'aler ha liderat la reacció d'un equip blaugrana que s'ha vist obligat a recuperar un desavantatge de set punts contra l'Unicaja

Mario Hezonja / EFE

BarcelonaEl Barça ha eliminat l'Unicaja (87-79) i aquest diumenge (19.00 h, TV3 i La 1 de TVE) disputarà la seva sisena final de la Copa del Rei consecutiva. Mario Hezonja, que ha anotat vuit dels seus 12 punts en l'ultim període, ha liderat la reacció d'un equip blaugrana que s'ha vist obligat a recuperar un desavantatge de set punts durant una semifinal molt competida. El conjunt català disputarà la seva 18a final ACB consecutiva.

DeShaun Thomas ha començat el partit connectat i ha aconseguit tres triples molt semblants, tots des de la cantonada. El seu encert ha servit perquè el Barça tanqués el primer període amb un lleuger avantatge (18-15).

Liderada per Jayson Granger, la segona unitat de l'Unicaja ha millorat les prestacions de l'Unicaja, que ha capgirat el marcador amb un parcial de 4-13 (24-28). L'equip de Joan Plaza ha viscut durant molts minuts del seu encert des de la línia de tres punts (nou triples en 20 minuts) i del seu domini del rebot ofensiu. Les pilotes perdudes també han penalitzat el Barça, que ha tingut problemes per contenir Mindaugas Kuzminskas. El conjunt malagueny, que ha tingut una renda de set punts (32-39), ha arribat al descans amb un avantatge de cinc punts (34-39).

La lluita d'Ante Tomic i la fiabilitat de Brad Oleson han millorat les prestacions d'un Barça que ha continuat donant massa segones oportunitats al rival, però que ha recuperat l'avantatge en el marcador (53-51). Xavi Pascual ha intentat igualar la batalla pel rebot col·locant junts DeShaun Thomas, Maciej Lampe i Ante Tomic. El partit ha arribat als últims 10 minuts amb el marcador empatat (59-59).

Un Unicaja molt sòlid ha aconseguit una renda de sis punts (62-68) a set minuts del final. L'aparició de Mario Hezonja, que ha anotat vuit punts en un tres i no res, ha capgirat el partit i el Barça s'ha apuntat un parcial d'11-0 (73-68). L'equip malagueny s'ha enfonsat i ha tancat el partit rebent un 25-11 en contra.