Lliga Endesa
Esports Bàsquet 14/06/2015

Navarro condueix el Barça a la seva novena final consecutiva de la Lliga Endesa (77-74)

L'equip blaugrana remunta un desavantatge de set punts contra l'Unicaja i sentencia el cinquè partit amb un triple del capità

Joan Carles Navarro / EFE

BarcelonaEl Barça de bàsquet ha suat per superar aquest diumenge l'Unicaja (77-74) i classificar-se per disputar la seva novena final de la Lliga Endesa consecutiva. L'equip blaugrana ha remuntat un desavantatge de set punts. Joan Carles Navarro ha anotat un triple clau a 19 segons del final. Un total de 6.028 espectadors han vist el partit en directe.

L'Unicaja ha començat el partit atacant DeShaun Thomas amb Mindaugas Kuzminskas i buscant els punts en transició de Jayson Granger. L'equip malagueny, a més, ha aconseguit que el Barça se sortís del seu guió ofensiu i ataqués per on no devia. La tàctica li ha servit per construir-se una renda de set punts durant un primer període en què Fran Vázquez s'ha lesionat (9-16). L'entrada de Joan Carles Navarro, que ha anotat set punts en menys de dos minuts, ha equilibrat el marcador (18-20).

Sense encert en els llançaments, el Barça ha intentat buscar ordre en atac per retrobar-se amb el joc dels dos primers partits i allunyar-se de la imatge dels dos últims. La remuntada ha arribat de la mà de Mario Hezonja, que ha anotat 8 punts i ha conduït l'equip blaugrana a empatar el partit (32-32). El croat ja no ha tornat a jugar més en tot el partit. El duel ha arribat al descans amb una renda visitant de dos punts (35-37).

L'Unicaja ha col·lapsat la zona de Barça i ha utilitzat les faltes tàctiques per evitar que l'equip blaugrana agafés ritme i el seu joc ofensiu tingués continuïtat. Quan perdia per quatre punts de diferència i el partit es complicava (40-44), el conjunt català ha reaccionat amb un treballat parcial de 9-0 (49-44). El partit ha arribat empatat als últims 7 minuts (61-61).

Un parcial de 7-0 ha aportat oxigen al joc del Barça (68-61). Justin Doellman ha tingut una actuació notable en un últim període molt emocionant en què l'Unicaja mai s'ha rendit i ha empatat el marcador a 35,7 segons del final (72-72).

Joan Carles Navarro ha sentenciat amb un triple a 19,4 segons del final (75-72). Marcelinho Huertas i Justin Doellman han assegurat el triomf des de la línia de tirs lliures (77-74). Jayson Granger ha fallat un triple des del centre del camp que hauria enviat el partit a la pròrroga.