LLiga Endesa
Esports Bàsquet 05/06/2015

El Barça de bàsquet abusa de l'Unicaja (91-60)

L'equip blaugrana destrossa un rival al que ha arribat a dominar per 39 punts de diferència

Justin Doellman i Jayson Granger, durant el Barça-Unicaja

BarcelonaUn Barça concentrat i conscient que necessita la seva millor versió per aspirar a revalidar el seu títol de campió de la Lliga Endesa ha començat aquest divendres les semifinals contra l’Unicaja amb una contundent declaració d’intencions en forma d’humiliació (91-60). L’equip blaugrana s'ha imposat per quarta vegada aquesta temporada al rival malagueny i s'ha apuntat el primer triomf d’una eliminatòria prevista al millor de cinc partits (1-0).

Des que va caure eliminat per l’Olympiacos a l’Eurolliga, el Barça ha buscat recuperar la seva credibilitat defensiva. La millora de l’equip blaugrana és evident i Xavi Pascual l’accentua apostant per Maciej Lampe com a aler pivot titular. Aquest divendres, a més, el tècnicha situat Brad Oleson d’inici amb l’objectiu de començar a construir des del primer minut un joc sòlid, sense esquerdes al darrera.

La tàctica ha funcionat i el Barça ha tret de la pista l’Unicaja en un primer període en què el rival malagueny tan sols ha pogut anotar 11 punts. Quan l’equip blaugrana defensa bé, la resta d’aspectes del seu joc també milloren. El conjunt culer domina el rebot i imposa el seu ritme. La velocitat del seu joc ofensiu augmenta i d’això se’n beneficia el marcador. Impulsat per uns bons percentatges de tir, l’engranatge rutlla.

El Barça ha sumat 49 punts en els primers 20 minuts d’un partit que va arribar decidit al descans (49-29). Tanta ha estat la diferència exhibida durant els dos primers quarts que els aficionats locals s'han distret amb els àrbitres i les seves decisions.

Lluny d’eixugar-se, la diferència culer ha crescut a l’inici del tercer període, quan el Barça ha obtingut una renda de 34 punts (72-38). L’equip blaugrana té més talent que altres anys i, quan els partits van baixada, ho evidencia tant com pot. La seva posada en escena va ser ahir molt bona, però, a més, el conjunt de Xavi Pascual s'ha trobat amb un rival que s'ha rendit massa aviat i que ha contradit totes i cadascuna de les promeses públiques de lluita i competitivitat que va realitzar durant els dies previs.

Amb el triomf i el cop moral assegurat, Xavi Pascual i els seus ajudants han tret la calculadora i han distribuït l’últim quart d’hora com més li ha convingut al Barça, tot ajustant les càrregues d’esforç i a la motivació dels seus jugadors més necessitats d’autoestima, com ara Bostjan Nachbar o Mario Hezonja. Si haguessin pogut, haurien fet jugar Edwin Jackson, que ha tornat a quedar descartat. També Víctor Sada o Jaka Lakovic, que han vist el partit des de la graderia.

L’Unicaja, que ha arribat a perdre per 39 punts (86-47), ni tan sols ha tret l’orgull en un últim període que no ha pogut utilitzar per millorar unes estadístiques nefastes, maquillar un resultat indigne d’unes semifinals i rebaixar la indignació dels seus aficionats.