NBA
Esports Bàsquet 12/06/2015

Els Warriors recuperen la seva personalitat i empaten les finals de la NBA (82-103)

Uns exhausts Cleveland Cavaliers no han pogut seguir el ritme d'un equip visitant que ha apartat els pivots de la seva rotació

LeBron James / EFE

BarcelonaEls Golden State Warriors han recuperat la seva personalitat habitual, han superat uns exhausts Cleveland Cavaliers (82-103) i han empatat les finals de la NBA (2-2). Stephen Curry (22 punts), Andre Iguodala (22 punts i 7 rebots) i Draymond Green (17 punts) han liderat el triomf d'un equip visitant que ha apartat els pivots de la seva rotació per accentuar el seu estil ràpid i atrevit.

Millor defensat que altres dies, LeBron James ha acabat amb 20 punts, 12 rebots i 8 assistències. El màxim anotador dels Cavs ha estat el rus Timoféi Mozgov (28 punts i 10 rebots).

Steve Kerr ha canviat la tàctica dels tres primers partits i ha començat amb Andre Iguodala com a titular per primera vegada aquesta temporada. La proposta ha funcionat i els Warriors han aconseguit dues coses; recuperar el seu ritme anotador habitual i limitar millor els moviments de LeBron James. L'equip visitant ha anotat 31 punts en un primer període en què els Cavs han malbaratat una renda inicial de set punts (24-31).

L'avantatge dels Warriors ha arribat a ser de 15 punts (33-48) en un segon període en què LeBron James ha rebut un fort cop al cap en impactar contra una càmera de televisió després de rebre una falta personal d'un Andrew Bogut que ha jugat menys minuts dels habituals. Durant moltes fases del partit Draymond Green ha estat l'única referència interior d'uns Warriors que, després de les bones sensacions del tercer partit, han tornat a confiar en David Lee. Al descans, 42-54.

Tot i tenir una rotació de tan sols set jugadors, els Cavaliers han aconseguit desactivar el joc dels Warriors i alentir el ritme del partit després del descans i han eixugat l'avantatge visitant (62-65). Tot i l'esforç de l'equip local, la renda ha tornat a créixer a l'inici de l'últim període, quan LeBron James s'ha vist obligat a descansar (70-82).

La renda visitant ha arribat a ser de 19 punts (79-98) a tres minuts del final, quan els Cavs han donat el partit per acabat i han fet descansar els seus jugadors principals.

Els futbolistes Xabi Alonso, Álvaro Arbeloa i José Callejón han vist el partit en directe.

El cinquè partit de les finals es jugarà la nit de diumenge a dilluns (2 hores, Canal + 1 i Canal + Deportes).