Eurobàsquet 2015
Esports Bàsquet 20/09/2015

Pau Gasol fa més gran la seva llegenda amb una nova medalla d'or (80-63)

La selecció espanyola s'ha imposat a Lituània i s'ha proclamat campiona de l'Eurobàsquet

Pau Gasol / AFP

BarcelonaPau Gasol ha fet més gran la seva llegenda amb una nova medalla d'or. La selecció espanyola s'ha imposat a Lituània (80-63) i s'ha proclamat campiona de l'Eurobàsquet. El palmarès del català, que ha dominat la final amb 25 punts, 12 rebots i 4 assistències, inclou ja nou medalles. La victòria d'aquest diumenge serà la que quedarà més vinculada al seu nom, ja que l’ha aconseguida sense la col·laboració de jugadors tan importants com Marc Gasol, Joan Carles Navarro, José Manuel Calderón, Ricky Rubio, Serge Ibaka i Àlex Abrines.

L'equip espanyol ha estat ben dirigit per un Sergio Scariolo que ha sabut sorprendre el rival lituà amb modificacions tàctiques subtils però ben pensades.

Liderada per Pau Gasol i Rudy Fernández, la selecció espanyola ha dominat els primers 16 minuts de partit, i ha aconseguit un avantatge de 16 punts (34-18). Lituània, però, ha reaccionat abans del descans. L'equip entrenat per Jonas Kazlauskas ha millorat la seva defensa, ha controlat les pèrdues de pilota i ha atacat bé el rebot ofensiu. D'aquesta manera ha reduït la diferència als 8 punts (41-33).

Espanya ha començat el tercer període amb un parcial d'11-2 que ha estirat la renda fins als 17 punts (52-35). L'equip espanyol, que ha perdut Rudy Fernández per un fort cop, ha arribat a tenir un avantatge de 18 punts (60-42).

La selecció espanyola ha sabut gestionar el seu avantatge durant l'últim període i s'ha proclamat campiona d'Europa per tercera vegada en sis anys.