Esports Bàsquet 08/03/2015

El Fiatc Joventut frega la gesta contra el Madrid (80-81)

La Penya no ha pogut mantenir un avantatge de 13 punts

Hannah, de la Penya, controla la pilota davant la pressió de Campazzo, del Madrid / TONI GARRIGA / EFE

BadalonaEl Fiatc Joventut ha fregat aquest diumenge la gesta contra el Madrid (80-81). La Penya no ha pogut mantenir un avantatge de 13 punts i ha acabat perdent per un tir lliure de Sergio Rodríguez a 2,4 segons del final. Sergi Vidal ha sumat 14 punts i 8 rebots en un gran partit de l'equip verd-i-negre.

Quan ha aconseguit contenir Gustavo Ayón i imposar el seu ritme, el Fiatc Joventut s’ha fet amb una renda de sis punts contra el seu botxí a la Copa del Rei de Las Palmas (22-16). Salva Maldonado, que ha utilitzat Álex Suárez com a aler en moments puntuals, s'ha vist obligat a aguditzar l'ingeni per suplir les baixes de Tariq Kirksay i Alberto Abalde.

El Reial Madrid ha fallat els sis primers triples que ha intentat en la primera meitat. Pablo Laso ha buscat la millora de l'equip blanc amb un cinc poc habitual format per quatre jugadors exteriors i Bourousis com a única referència interior, però el Fiatc Joventut ha sabut llegir perfectament el joc i ha arribat al descans amb una renda de 13 punts (44-31).

El pas pels vestidors ha despitat la Penya, que s’ha deixat retallar nou punts en tan sols tres minuts (49-45). El Reial Madrid ha pressionat els àrbitres i, a més, ha endurit la seva defensa i ha augmentat la seva intensitat ofensiva contra un rival verd-i-negre que ha perdut la concentració. L’equip blanc ha capgirat el marcador en la recta final del tercer període (59-60).

El Fiatc Joventut ha tirat d'orgull i ha aprofitat dues tècniques consecutives per obrir una petita escletxa en el marcador (76-69) a cinc minuts del final. El Reial Madrid ha reaccionat i ha capgirat el marcador amb un parcial de 0-11 (76-80). Quatre tirs lliures de Taph Savané i Sergi Vidal han tornat a empatar el partit (80-80) a 11,3 segons del final.

Un tir lliure anotat per Sergio Rodríguez a 2,4 segons del final ha certificat el triomf blanc (80-81). El base de l'equip blanc ha tirat a fallar el segon tir lliure i el Fiatc Joventut no ha tingut temps per a evitar la derrota.