Eurobàsquet 2015
Esports Bàsquet 09/09/2015

Espanya es desfà d'Islàndia i es jugarà la classificació contra Alemanya (73-99)

El combinat de Sergio Scariolo buscarà aquest dijous (17.45 h, Cuatro) el bitllet per disputar els vuitens de final

Pau Gasol / EFE

BarcelonaLa selecció espanyola s'ha desfet aquest dimecres d'Islàndia (73-99) i es jugarà aquest dijous (17.45 h, Cuatro) la classificació per disputar els vuitens de final de l'Eurobàsquet contra Alemanya. Si guanya, passarà ronda. Si perd, haurà d'estar pendent del resultat del partit entre Turquia i Islàndia (21.00 h, Energy).

Pau Gasol, que ha sumat 21 punts, ha superat els registres d'Epi i s'ha situat com a màxim anotador de la selecció espanyola en el torneig europeu. Nikola Mirotic, per la seva banda, ha acabat amb 22 punts.

Motivat per les crítiques rebudes després de destrossar una bandera de Sèrbia, Nikola Mirotic ha començat el partit amb molta energia i ha anotat 14 dels primers 20 primers punts de la selecció espanyola, que ha tancat el primer quart amb un avantatge de quatre punts (16-20).

Espanya ha arribat a tenir un avantatge de vuit punts (20-28), però Islàndia ha aprofitat la desídia del combinat entrenat per Sergio Scariolo per apuntar-se un parcial de 14-2 i capgirar el marcador (34-30). Al descans, 36-41.

Una lleugera millora defensiva a l'inici del tercer període ha servit perquè Espanya adoptés una renda de 23 punts (50-73) i deixés el partit vist per a sentència.

Sergio Scariolo ha aprofitat l'últim període per repartir minuts entre els jugadors menys habituals, com Guillem Vives, Víctor Claver o Pablo Aguilar.