Lliga Endesa
Esports Bàsquet 14/10/2014

La Bruixa d'Or Manresa espanta el Barça al Nou Congost (69-88)

Un combatiu equip de Pedro Martínez sosté el rival culer durant 20 minuts

BarcelonaCansat de la girà asiàtica, massa intoxicat pel precedent de la Lliga Catalana i amb el cap en el debut de l'Eurolliga, el Barça de bàsquet ha suat més del que havia imaginat per evitar un ensurt al Nou Congost i superar La Bruixa d'Or Manresa (69-88) en un emotiu partit que els dos equips han aprofitat per animar Marcus Eriksson, que dissabte va ser operat i estarà de baixa uns set mesos.

Quan tingui temps i jugadors per treballar, Pedro Martínez farà jugar molt bé a La Bruixa d'Or Manresa, un equip que aquest dimarts ha explotat els seus recursos amb humilitat, però amb desvergonya. Marc Garcia, una de les joies del planter del Barça, Carles Bivià, un jugador que va arribar amb un contracte de dos mesos i que ahir va ser titular, i Roger Grimau, que fa unes setmanes encara no tenia club, han exemplificat a la perfecció el nou caràcter del conjunt del Bages. L'equip local ha estat capaç d'anotar 26 punts en els primers 10 minuts i ha arribat a dominar el marcador per quatre punts de diferència (26-22).

Xavi Pascual, que encara no pot comptar amb Tomas Satoransky, ha fet despertar els seus jugadors a través de la defensa. Liderat per Álex Abrines i Marcelinho Huertas, l'equip blaugrana ha començat el segon període amb un parcial de 2-12, però La Bruixa d'Or Manresa encara no s'ha rendit i ha aconseguit arribar al descans amb un desavantatge de tan sols tres punts (38-41).

El Barça ha donat el cop definitiu a l’inici del tercer període, quan s'ha fet amb una renda de 18 punts en tan sols sis minuts (45-63). Sense joc interior, La Bruixa d’Or Manresa ha patit per mantenir el ritme anotador del conjunt culer, que ha millorat amb el pas del minuts. L’equip català ja és capaç de jugar bé, però encara no pot fer-ho durant molts minuts seguits i això ha permès una última remuntada local, ja sense opcions de victòria.