Lliga Endesa
Esports Bàsquet 31/05/2014

El Barça accedeix a les semifinals de la Lliga Endesa per novè any consecutiu (71-95)

L'equip blaugrana supera el Laboral Kutxa i buscarà la final contra el València Basket o el Cajasol

Kostas Papanikolaou, al Fernando Buesa Arena / DAVID AGUILAR / EFE

BarcelonaEl Barça de bàsquet ha superat el Laboral Kutxa i per novena temporada consecutiva disputarà les semifinals de la Lliga Endesa, una ronda a la qual no falta des de la temporada 2004-05. Espolsats els nervis del primer partit dels quarts de final, l'equip blaugrana ha exhibit un joc més semblant als dels compromisos previs a la desfeta de la 'final four'. Joan Carles Navarro, que ha anotat 13 punts amb 3/4 triples, s'ha convertit en el màxim triplista de la història dels 'play-off' de la competició.

El Laboral Kutxa de Sergio Scariolo, que ha fet olor a final d'etapa, ha lluitat amb menys convicció que dijous i, a més, s'ha trobat enfront amb un rival més concentrat. L'equip blaugrana ha tingut cura dels detalls i ha millorat la seva defensa col·lectiva sobre Thomas Heurtel. Joey Dorsey i Brad Oleson han tornat a reivindicar-se amb un altre bon partit contra el seu exequip. A més, Xavi Pascual ha aconseguit recuperar jugadors com Kostas Papanikolaou o Maciej Lampe. El rendiment d'Erazem Lorbek i la mala punteria de Marcelinho Huertas han estat les úniques notes negatives.

El Laboral Kutxa ha trigat tres minuts en anotar els seus primers punts i, quan ho ha fet, ja perdia per set punts de diferència contra un Barça que ha arribat a tenir una renda de 15 punts abans d'arribar al descans. La renda culer ha crescut fins als 20 punts al final del tercer període, quan el conjunt local s'ha rendit definitivament.

El Cajasol sorprèn el València

El rival del Barça a les semifinals serà el guanyador de l'eliminatòria entre el València Basket i el Cajasol. L'equip andalús ha aconseguit aquest dissabte la victòria (84-78) i ha empatat la sèrie (1-1). El tercer i definitiu partit es jugarà aquest dilluns (20.30 hores) a la Fonteta.