Eurolliga
Esports Bàsquet 15/12/2011

El Barça Regal es deixa remuntar a Siena (77-74), però s'assegura el primer lloc del grup a l'Eurolliga

Tot i la primera derrota, el conjunt blaugrana s'assegura, a falta d'una jornada, el primer lloc del grup, privilegi que li servirà per evitar equips com el CSKA de Moscou

Pete Mickeal, a Siena.

BarcelonaEl Barça Regal ha perdut a la pista del Montepaschi Siena (77-74) un partit que guanyava per 15 punts de diferència. Tot i la derrota, el conjunt de Xavi Pascual, que ha malbaratat una darrera possessió amb 75-74 al marcador, s'assegura el lideratge del grup D.

Nikos Zisis, un base grec que en els vuit primers partits de l'Eurolliga tan sols havia anotat un triple i que mai havia arribat als 10 punts, s'ha convertit aquest dijous en el principal obstacle del del Barça Regal per certificar el primer lloc del grup D a Siena, on l'equip blaugrana ha acabat perdent.

Sense Bo McCalebb, Zisis s'ha apoderat dels galons per dirigir amb encert el seu equip i completar un primer quart amb el que mai abans havia somniat; 13 punts i 3/4 en triples. El Montepaschi Siena, un equip sempre ensucrat amb mil i un detalls tàctics que endolceixen el seu joc, ho ha aprofitat per portar la iniciativa en el marcador durant molts minuts, gairebé fins al descans.

El pas dels minuts ha evidenciat les baixes locals (McCalebb, Kaukenas i Lavrinovic), alhora que ha servit perquè el Barça Regal aconseguís una renda de 15 punts que semblava definitiva. En la recta final, el Montepaschi Siena ha endurit la seva defensa i ha donat la volta al partit.

Tot i la derrota, el Barça Regal s'assegura, a falta d'una jornada, el primer lloc del grup, privilegi que li servirà per evitar equips com el CSKA de Moscou en el sorteig del Top 16, que es realitzarà el 28 de desembre a Barcelona.

Erazem Lorbek (22 punts) ha estat el màxim anotador d'un Barça Regal que no ha sabut competir en la recta final.