Eurolliga
Esports Bàsquet 18/04/2013

El Barça Regal recupera la veu pròpia i força el cinquè partit contra el Panathinaikòs (60-70)

L'equip blaugrana porta la iniciativa tàctica i guanya a Atenes

Dimitris Diamantidis i Marcelinho Huertas

BarcelonaEl Barça Regal ha reaccionat a Atenes, on ha superat el Panathinaikòs (60-70), ha empatat l'eliminatòria (2-2) i ha forçat el cinquè partit dels quarts de final de l'Eurolliga, que es disputarà aquest dijous al Palau Blaugrana. La defensa de l'equip català ha deixat Dimitris Diamantidis sense anotar.

El Barça Regal ha recuperat la veu pròpia a Atenes, on per primer vegada a l'eliminatòria ha portat la iniciativa tàctica, ha proposat un estil de joc i ha obligat el Panathinaikòs a reaccionar. Xavi Pascual ha recuperat la defensa zonal des del primer minut i ha apostat per un joc ràpid, situant Marcelinho Huertas i Álex Abrines al cinc inicial. La proposta li ha permès obtenir una renda d'onze punts (14-25).

Argiris Pedoulakis ha trigat en reaccionar, però ho ha fet amb encert. El tècnic grec ha col·locat tres jugadors interiors junts a pista (Stephane Lasme, James Gist i Kostas Tsartsaris), situació que ha obligat Xavi Pascual a ajuntar Erazem Lorbek, C. J. Wallace i Nate Jawai. El Panathinaikòs ha millorat i, gràcies a un parcial de 9-2, ha reduït la renda als quatre punts amb els quals s'ha arribat al descans (27-31).

Impulsat per l'encert del seus pivots, que han anotat els primers 11 punts del Barça Regal al tercer quart, i ajudat per la seva defensa, que tan sols ha permès que el rival anotés 2 punts en 6 minuts, l'equip blaugrana s'ha fet amb una renda de 17 punts (40-57). El Panathinaikòs s'ha obstinat amb el llançament de triples i els seus percentatges han sigut molt fluixos.

L'equip blaugrana ha sabut gestionar la diferència i fer-se amb una victòria que li permetrà jugar-se la classificació a casa.