Eurobàsquet de Lituània 2011
Esports Bàsquet 01/09/2011

Portugal fa augmentar l'autoestima de la selecció espanyola a l'Eurobàsquet (73-87)

L'equip que entrena Mario Palma, un combinat que tot just participa per tercera vegada en un Eurobàsquet, ha posat les coses fàcils a Joan Carles Navarro i a la resta dels seus companys

Joan Carles Navarro.

BarcelonaPortugal, un combinat que tot just participa per tercera vegada en un Eurobàsquet, ha posat les coses fàcils a una selecció espanyola amb falta d'autoestima (73-87). Joan Carles Navarro, que ha sumat 17 punts amb 5/7 en triples, ha estat un dels jugadors destacats en atac.

Set minuts són els que ha trigat la selecció espanyola a anotar el doble de punts que el seu rival (11-22). Portugal ha mirat d'esforçar-se en la defensa dels jugadors interiors, però els seus pivots de seguida han comès moltes faltes personals. Al final del primer quart, 16-26.

Els jugadors de la selecció espanyola s'han contagiat de l'activitat de José Manuel Calderón i Rudy Fernández i, tot i patir en excés per controlar el rebot defensiu, han consolidat un còmode avantatge que els ha permès arribar al descans amb un marcador de 36-53.

Portugal ha intentat canviar la dinàmica del partit amb una defensa zonal, però l'invent no li ha funcionat, a Mario Palma, que ha vist com la selecció portuguesa ha arribat al final del tercer quart 25 punts per sota (52-77).

Sergio Scariolo ha fet servir el darrer quart per a algunes proves, com una defensa zonal 1-3-1 i combinar la presència de Ricky Rubio i José Manuel Calderón a la pista. Al final, 73-87.