Eurolliga
Esports Bàsquet 03/02/2011

El Regal Barça supera la Lottomatica i té peu i mig a quarts de final (80-56)

L'equip italià ha sabut imposar el seu ritme en el primer quart del Palau Blaugrana, però ha patit quan ha necessitat fer atacs curts

Perovic lluita una pilota amb Crosariol, de la Lottomatica. ALBERT OLIVÉ / EFE

BarcelonaEl Regal Barça ha sumat la tercera victòria al Top 16 contra la Lottomatica Roma (80-56) i fa un pas de gegant per garantir-se la seva presència als quarts de final de l'Eurolliga.

La Lottomatica Roma ha aconseguit imposar el ritme lent que més li interessava en un primer quart al qual al Regal Barça li ha costat entrar. Darius Washington ha imposat possessions llargues i els primers minuts han anat passant sense gaire punts al marcador. A més, el conjunt local no ha estat gaire fi en defensa, especialment quan ha estat atacat amb bloquejos directes. Al final del primer quart, 21-17.

Xavi Pascual ha intentat canviar el ritme a través de la defensa, augmentant la pressió i obligant l'equip visitant a buscar la cistella amb major velocitat. La tàctica no ha funcionat en els primers minuts del segon quart ja que la Lottomatica també ha sabut ser efectiva en atacs curts. Tots dos equips han passat per una fase d'intercanvi de cistelles, que els visitants no han sabut mantenir en la recta final d'un període que ha acabat amb 45-36

El partit s'ha trencat definitivament al tercer quart, quan el Regal Barça ha deixat la Lottomatica Roma anotar tan sols 9 punts. A partir d'aquell punt, l'encontre no ha tingut història i l'equip italià, que només ha pogut sumar 20 punts en 20 minuts, s'ha resignat a la seva tercer derrota, aquesta per 80-56.