Lliga Endesa
Esports Bàsquet 07/06/2014

Ante Tomic silencia la Fonteta (59-60)

El pivot del Barça ha anotat la cistella decisiva contra el València Basket a 2,1 segons del final

Juanjo Triguero i Ante Tomic / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

BarcelonaEl Barça ha tornat a superar el València Basket (59-60), ha silenciat la Fonteta i ha deixat la semifinal vista per a sentència. L'equip blaugrana, que ha remuntat un desavantatge de 13 punts, disposarà de tres oportunitats per accedir a la seva vuitena final de la Lliga Endesa consecutiva.

L'actuació d'Ante Tomic, que ha capturat dos rebots ofensius en l'últim atac culer i ha anotat la cistella definitiva a 2,1 segons del final, ha decidit el partit. Oliver Lafayette ha fallat un triple que hauria capgirat el marcador.

El València Basket ha recuperat al començament del partit la velocitat i la intensitat amb la qual ha jugat tota la temporada i ha aconseguit una renda de 13 punts (22-9) contra un Barça que s'ha tornat a distreure amb els àrbitres. A més, l'equip català ha perdut set pilotes en un primer període nefast en què el conjunt local ha tingut uns percentatges d'encert sensacionals.

Xavi Pascual ha recorregut a Víctor Sada per endreçar la situació, augmentar la intensitat i recuperar el ritme. El Barça ha millorat la defensa i, gràcies a un parcial de 6-16, ha empatat el marcador (28-28) abans d'arribar al descans. El segon període ha acabat amb el resultat de 31-28.

L'encert d'Erazem Lorbek, que ha anotat set punts consecutius, i Marcelinho Huertas i el caràcter de Kostas Papanikolaou han mantingut viu el Barça en un tercer període en què Velimir Perasovic ha recuperat la seva defensa 1-3-1 (43-46).

El Barça ha sabut anar a la línia de tirs lliures per no deixar de sumar punts en el tram decisiu. El partit ha entrat a l'últim minut amb el marcador empatat. Ante Tomic ha anotat la cistella decisiva a 2,1 segons del final i Oliver Lafayette ha fallat un triple que hauria capgirat el marcador.

El tercer partit de l'eliminatòria es disputarà aquest dimarts (20.15 h, Teledeporte) al Palau Blaugrana.