El Barça agafa impuls abans de l’eliminatòria clau de l’Eurolliga (97-89)

L’equip blaugrana desactiva un competitiu Baxi Manresa (97-89)

i
Àlex Gozalbo
Brandon Davies

BarcelonaEl Barça va superar el Baxi Manresa (97-89) i arribarà a l’eliminatòria prèvia de la final four de l’Eurolliga amb bones sensacions. L’equip blaugrana va aprofitar un bon tercer període per desfer-se d’un rival incòmode que està jugant molt bé a bàsquet en aquest tram de la temporada. Brandon Davies (21 punts), Nikola Mirotic (16) i Cory Higgins (16) van ser els màxims anotadors del conjunt culer. El partit va servir perquè Joan Carles Navarro s’estrenés amb victòria com a mànager de la secció de bàsquet a la llotja del Palau Blaugrana.

“No estem jugant bé durant períodes llargs. Hem de saber que això la setmana que ve amb això no n'hi haurà prou, però hem fet una bona segona meitat”, va dir Sarunas Jasikevicius. L’entrenador lituà va deixar fora de la convocatòria Leandro Bolmaro, Sergi Martínez i Artem Pustovyi. Pau Gasol va disputar el seu quart partit amb la samarreta blaugrana. El pivot català, que va tornar a ser titular, va sumar 13 punts en tan sols 10:37 minuts. “He acabat amb bones sensacions. Estic content per la victòria i perquè cada cop vaig agafant millor feeling. Estem a la part important de la temporada i tinc ganes de poder aportar tot el que pugui. He jugat el meu quart partit després de més de dos anys sense competir i estic content”, va resumir el dues vegades campió de la NBA.

Pau Gasol

Tot i tenir les baixes de Dani Pérez, Jonathan Tabu i Matt Janning, el Baxi Manresa va competir molt bé al Palau Blaugrana. “Estic content perquè hem competit a prop del nostre màxim. Hem tingut un mal inici del tercer període, però hem competit bé”, va reconèixer Pedro Martínez. El tècnic va exhibir el seu joc col·lectiu durant una primera meitat en què va arribar a dominar el marcador per cinc punts de diferència (17-22). El Barça va utilitzar els punts de Brandon Davies per recuperar la iniciativa en el marcador, però no va ser capaç de controlar el ritme. El conjunt visitant va dominar el rebot i el partit va arribar molt igualat al descans (53-51). “Hem jugat com un equip”, va dir Scott Eatherthon, una de les referències interiors del Baxi Manresa.

El partit es va trencar en un tercer període en què el Barça va endurir la seva defensa. L’equip blaugrana va utilitzar un parcial de 20-3 per construir-se una diferència de 16 punts (70-54) i acabar amb la resistència d’un rival que es va quedar sense energia a la recta final del partit.

Jasikevicius va controlar bé la càrrega de minuts del seu equip i cap jugador va disputar més de 22 minuts contra un Baxi Manresa que va tenir problemes de faltes personals. Els intents d’igualar la intensitat de l’equip blaugrana van ser sancionats amb moltes infraccions en un partit en què el Barça va ser capaç de repartir 22 assistències. La clau, però, va ser la seva defensa de canvis, que va desarticular la producció ofensiva del conjunt visitant. Les 16 pilotes perdudes es van convertir en una llosa insalvable per a un lluitador Baxi Manresa.

El Zenit, pròxim repte

Després del partit, el Barça se centrarà ara en l’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga contra el Zenit de Sant Petersburg. Els dos primers partits contra el rival rus entrenat per Xavi Pascual es disputaran al Palau Blaugrana.