El Barça s’espolsa els fantasmes (84-74)

L’equip blaugrana desarticula una Penya atrevida en un inici incòmode dels ‘play-off’

i
Àlex Gozalbo
Pau Ribas i Àlex Abrines

BarcelonaQuaranta-vuit hores després de la decepció de Colònia, el Barça va superar el Joventut de Badalona en el primer partit dels quarts de final de la Lliga Endesa (84-74). L’equip culer no va tenir una estrena dels play-off còmoda contra un rival que va jugar amb atreviment al Palau Blaugrana. Leandro Bolmaro (16 punts) i Pau Gasol (14 punts i 6 rebots), que es porten vint anys, van ser els millors jugadors del conjunt local.

Sarunas Jasikevicius va donar descans a Nick Calathes, que diumenge va jugar lesionat la final de l’Eurolliga, i va inscriure Léo Westermann. El base francès, però, es va quedar sense jugar i la direcció de joc va recaure en Ádám Hanga i Bolmaro. El jugador argentí va aportar la seva energia durant un partit incòmode.

El Barça va dominar el primer tram del partit. La fluïda anotació blaugrana tan sols obtenia resposta amb els punts d’Ante Tomic i l’equip local va construir-se una diferència d’onze punts (26-15). Les facilitats ofensives es van acabar durant un segon període en què la Penya va endurir la seva defensa. El Joventut de Badalona va ser capaç de retrobar-se amb la seva millor versió, un joc atrevit ple de bones passades que va descol·locar el rival. El conjunt verd-i-negre va capgirar el marcador i va incomodar el subcampió de l’Eurolliga (33-38). Un parcial de 7-0 final va servir perquè els locals arribessin al descans amb avantatge (40-38). “La defensa del bloqueig directe ens ha perjudicat durant el segon període”, va reconèixer Bolmaro, que abans del partit va rebre el premi al jugador més espectacular de la Lliga Endesa. “Hem millorat la defensa i la intensitat durant un segon quart en què hem jugat amb més velocitat”, va analitzar Ante Tomic.

El Barça va intentar aprofitar el tercer període per allunyar-se del Joventut de Badalona i evitar un final ajustat, però l’equip verd-i-negre no va posar les coses fàcils. Tan sols quan el conjunt local va intensificar la seva defensa, el partit es va començar a trencar (70-54). El pas dels minuts va penalitzar un conjunt visitant que no es va sentir còmode amb l’arbitratge. Carles Duran va utilitzar una defensa zonal per sacsejar tàcticament la nit i alterar el ritme de joc local. L’estratègia va funcionar, però no fins al punt de complicar la primera victòria dels jugadors entrenats per Jasikevicius.

La bona feina d’Ante Tomic (17 punts i 8 rebots) i Neno Dimitrijevic (16 punts) no va tenir recompensa per a un Joventut de Badalona que es va situar a una derrota de l’eliminació. El segon partit de l’eliminatòria de quarts de final es disputarà demà al Palau Olímpic de Badalona (22 h, Movistar Deportes). Si el Barça guanya, accedirà a les semifinals. Si perd, la sèrie es decidirà dissabte al Palau Blaugrana.

El Lenovo Tenerife s’avança (86-78)

En l’altre partit jugat ahir, el Lenovo Tenerife es va imposar a l’Hereda San Pablo Burgos (86-78). Avui es disputarà el segon partit de les eliminatòries entre el TD Systems Baskonia i el València Basket (19.45 h, #Vamos) i l’Herbalife Gran Canària i el Reial Madrid (22 h, Movistar Deportes).